Stödarmar för paraboliska reflektorer är konstant utsatta för extrema väderförhållanden. Det höghållfasta stål som levereras av SSAB har en tjock Galfan-beläggning som förhindrar korrosion och förlänger produktens livslängd vid anläggningar som dessa, som kan producera el i årtionden. SSABs metallbelagda höghållfasta stål gör det möjligt att tillverka starkare, lättare stödstrukturer.

– Våra höghållfasta formbara stål är idealiska för stödarmar på paraboliska reflektorer. CIE EGAÑA utnyttjar stanstekniken som används i fordonsindustrin. Tillverkningsprocessen är effektiv och skruvförband ger snabb montering och installation, säger Tony Harris, säljchef, Kontinentaleuropa, på SSAB Europe.

– Våra leveranser till solvärmeverk passar bra med SSABs vision att bygga en starkare, lättare och mer hållbar värld, tilllägger Tony Harris.

Solvärmeverket NOOR II som ska byggas i Marocko kommer att ha en effekt på 200 megawatt och Kathu-anläggningen som ska byggas i Sydafrika kommer att ha en effekt på 100 megawatt. SSAB har tidigare levererat metallbelagda höghållfasta stål till solvärmeverket NOOR I i Marocko tidigare. När NOOR II-anläggningen är klar, kommer båda anläggningarna tillsammans att ha en kombinerad effekt på 360 MW. Solvärmeverket i Kathu i Sydafrika kommer att ge el till ungefär 80 000 hem.

SSAB tillverkar metallbelagda stål, såsom Galfan och Galvannealed och zinkbelagda stål.

SSAB levererar metallbelagda stål för användning i krävande förhållanden, såsom för stålstrukturer på solvärmeverk. Bild på SENERs solvärmeverk

För mer information, kontakta

Tony Harris, säljchef för Kontinentaleuropa, SSAB Europe,
tel: +44 121 704 7329

Marie Elfstrand, chef för externa kommunikationer,
tel: 08-454 57 34

För bilder, gå till SSABs mediabank