Martin Lindqvist har varit anställd på SSAB sedan 1998 och sedan 2011 har han varit företagets vd och koncernchef. Under hans ledning har SSAB genomfört förvärvet av finska Rautaruukki. 2016 inleddes arbetet för att ställa om stålindustrin till fossilfri produktion genom HYBRIT, ett joint venture mellan SSAB, LKAB och Vattenfall. SSAB har därefter fattat ett inriktningsbeslut om att ställa om hela det nordiska produktionssystemet till fossilfri produktion. Förra året påbörjades omställningen av Oxelösund och så sent som i förra veckan fattades ett beslut om att ställa om verksamheten i Luleå.

-          Under Martins tid som vd har SSAB utvecklats till ett börsbolag med globala marknader och en stark finansiell ställning. Han har varit avgörande för att bygga det företag som SSAB är i dag och för att driva på för en omställning till fossilfri produktion. Han är en mycket uppskattad ledare och vd. Jag vill tacka Martin för hans insatser för företaget och önska honom lycka till med framtida uppdrag, säger Lennart Evrell, styrelseordförande för SSAB.

-          Jag är oerhört glad över att ha haft förmånen att få vara med om denna fantastiska resa tillsammans med många stolta och skickliga medarbetare på SSAB. Vid någon tidpunkt måste man kliva av och för mig är den tidpunkten nu. Jag kommer framöver att ägna mig mer åt styrelseuppdrag och rådgivande roller, säger Martin Lindqvist.

Martin Lindqvist har 6 månaders uppsägningstid, men kommer att stanna till ersättare är utsedd.  En rekryteringsprocess för att hitta hans efterträdare inleds omedelbart.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Viktoria Karsberg, Head of Corporate Identity and Group Communications, [email protected],
tel. + 46 72233 5288
Gunilla Hjalmarson, Head of External Communications, [email protected], tel. +46 76117 9185