Kriget i Ukraina fortsätter med förödande effekter. För att hjälpa människor i nöd donerades cirka 2 500 kvadratmeter takmaterial till återuppbyggnaden i december 2023. Produkterna tillverkades av SSAB:s stål vid Ruukki-anläggningen nära Kiev.

"Vi är stolta över att kunna hjälpa människor som drabbats av krig med våra kvalitetsprodukter. 16 flervåningshus har nu fått nya tak och människor har kunnat återvända till sina hem. Det är också fantastiskt att vår verksamhet i Ukraina fortsätter trots kriget och att vi kan tillverka och leverera takprodukter till våra kunder", säger Yuriy Obukh, Business Director, Ruukki Ukraina.

SSAB och Ruukki Construction donerade takprodukter till Ukraina för andra året i rad. Båda åren har de donerade takprofilerna och beslagen använts för att återuppbygga taken på de byggnader som skadats av kriget.