Den 14 februari bjöd SSAB Luleå in allmänheten till en innehållsrik kväll med bland annat verksbesök, information och mingel med SSAB-anställda. Deltagarna fick veta mer om SSAB idag, både som företag och som arbetsgivare, men också om den fossilfria ståltillverkningen som planeras framöver. Inspirationskvällen är en utökning av det tidigare konceptet ”tjejkväll” där målgruppen specifikt varit kvinnor.

Anna Nyberg är projektledare för eventet, och hon berättar att SSAB, liksom många andra företag, ser en utmaning kopplat till kompetensförsörjningsfrågan och allt som sker runt om i länet, och därför är det strategiskt viktigt möta så stor målgrupp som möjligt.

”Vi behöver fortsätta att skapa attraktionskraft för SSAB och då välkomna alla som är intresserade att komma till oss. Genom att visa upp vår verksamhet och sprida kunskap om SSAB som arbetsgivare, vill vi attrahera potentiella medarbetare till oss och få möjlighet att personligen få träffa människor i värdefulla samtal”, säger Anna.

Magnus Nordström, studerande, var en av deltagarna, och han var väldigt nöjd med kvällen. ”Det var bra information om vilka möjligheter som finns att sommarjobba på SSAB och väldigt coolt att få besöka stränggjutningen. Jag tycker också att skiftgång verkar lockande eftersom det ger möjlighet till perioder av ledighet under sommaren, så jag har bestämt mig för att söka sommarjobb. Kul också att få veta mer om framtidsplanerna med fossilfri stålproduktion och den nya anläggningen som ska byggas.”

Närmare 40 personer hade sökt sig till inspirationskvällen, och flera av dem skulle nu hem och söka säsongsvikariat.

”De tyckte det var jättekul att få besöka vår produktion och få möjlighet att ställa frågor kopplat till det. Vid minglet i slutet av kvällen framkom från flera besökare att de totalt har ändrat sin bild av SSAB, att de är positivt överraskade av arbetsplatsen. Så vi hoppas vi får in många ansökningar inom närmaste veckan”, avslutar Anna Nyberg.