Arbetsuppgifterna på anläggningarna varierar, men störst är behovet av operatörer inom de olika processerna i produktion, underhåll och transport.

”Vi hoppas att såväl nya semestervikarier som tidigare vikarier söker våra tjänster. Många som arbetar på SSAB idag påbörjade sin karriär hos oss som just semestervikarier,” säger Malin Blank, Director Group HR Development & Competence Sourcing på SSAB.

SSABs semestervikarier kommer från varierande bakgrund och har brett åldersspann. Att testa på ett tekniskt yrke lockar många och för de yngre ger det arbetslivserfarenhet och är ett sätt att komma in på arbetsmarknaden. De senaste åren har andelen kvinnor ökat vilket är en positiv utveckling då SSAB strävar efter en jämn könsfördelning.

”En utvärdering vi gjort med fjolårets semestervikarier, bland annat i Luleå, visar att de känner sig välkomna och har fått lära sig mycket och utvecklats på arbetsplatsen. Vi är också glada över att så många kvinnor söker”, fortsätter Malin Blank.

På SSAB i Borlänge kommer cirka 300 medarbetare anställas, i Luleå cirka 150 medarbetare och i Oxelösund runt 350 medarbetare.

Läs mer om lediga semestervikariat:
https://www.ssab.com/sv-se/ssab-koncern/karriar

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anna Östlund, Kommunikationsansvarig SSAB Borlänge, 070-020 40 89, [email protected]
Karin Edfast, Kommunikationsansvarig SSAB Luleå, 070-358 20 70, [email protected]
Sari Heikkinen, Kommunikationsansvarig SSAB Oxelösund, 070-594 61 52, [email protected]