”Vi är förstås mycket glada över att så pass många ser oss som en attraktiv arbetsgivare. Det är också många unga som söker sommarjobb hos oss, och väldigt många av dem återkommer. Dessutom har vi sett ett ökat intresse tack var den transformationsresa som vi påbörjat – redan omkring 2030 planerar vi att vara i stort sett fossilfria,” säger Malin Blank, chef för Kompetensförsörjning och HR Development på Group HR, SSAB.

Om Young Professional attraction index (YPAI)

Young Professional Attraction Index är ett årligt evenemang som anordnas av Academic Work. Evenemanget grundar sig på vår YPAI-undersökning, som lyfter insikter från fler än 3 700 respondenter. Baserat på svaren i undersökningen identifierar Academic Work vilka faktorer som är viktigast för young professionals vid valet av arbetsgivare. Undersökningen produceras i nära samarbete med Kantar – en byrå för marknadsundersökningar.

 

Läs mer om YPAI