Borlänge nyheter

Maja och Frida hyllade alla som genomfört SSAB Klassikern 2023

Applåder och diplom men även många skratt blev det när alla de som genomfört SSAB Klassikern 2023 hyllades med en prisceremoni förra veckan. Extra stjärnglans blev det då Sveriges skidstjärnor Maja Dahlqvist och Frida Karlsson delade ut diplom och priser.

133 anmälde sig till SSAB Borlänges egen klassiker när den lanserades i vintras. Efter tre etapper som har inneburit allt från längdskidåkning, långfärdsskridskor och cykling till paddling, stavgång och löpning var det 69 kvar. Av dessa hade 42 genomfört den långa varianten och 26 den korta.

”Superroligt att så många trots kort varsel ville vara med och genomföra vår SSAB Klassiker. Syftet är ju att få fler att komma ut och röra på sig och det tycker jag att vi har lyckats med”, säger Lotta Wallbom, sammankallande för Hälsa- och friskvårdsgruppen på SSAB i Borlänge som står bakom SSAB Klassikern.

Maja Dahlqvist och Frida Karlsson hjälpte till att dela ut diplom och tröjor till alla som genomfört SSAB Klassikern. Foto: Henrik Hansson

Maja och Frida prisutdelare

Förra veckan var det dags att hylla alla som klarat av de tre etapperna med en riktig prisutdelningsceremoni. Utöver ett diplom får alla som genomfört SSAB Klassikern en funktionströja med texten: Jag har genomfört SSAB Klassikern 2023.

”Vi hoppas såklart att funktionströjan ska sporra både de som har gjort SSAB Klassikern att vara med igen nästa år och locka nya att delta. För det här är tänkt som en årlig återkommande hälsa- och friskvårdsaktivitet för alla anställda på SSAB i Borlänge.”

Landslagsskidåkarna Maja Dahlqvist och Frida Karlsson fanns på plats och hjälpte till att dela ut diplom och tröjor till alla de som var på plats. De fick även dra vinnarna av en stugvecka och presentkort.

Många tog chansen att få träna med Maja och Frida - cirkelträningspasset efter var fullbokat. Foto: Henrik Hansson

”Kul initiativ”

Både Maja Dahlqvist och Frida Karlsson tycker att SSAB Klassikern är ett kul initiativ.

”Det är ett väldigt kul initiativ med SSAB Klassikern, att ha ett eget mål men att göra det tillsammans med alla andra”, sade Frida Karlsson och Maja Dahlqvist fortsatte:

”Framför allt att det är något som pågår hela året och inte bara en kort period.”

Efter prisutdelningen var det Maja Dahlqvists och Frida Karlssons tur att stå i fokus. Christopher Gluch som var moderator för hela evenemanget hade förberett en liten frågesport till dem. Därefter blev det fritt fram för publiken att ställa frågor till Maja och Frida. Och det blev allt från hur gör de för att återhämta sig och lägger upp träningen till hur tänker de inför den kommande säsongen som inte innehåller några stora mästerskap.

Kvällen avslutades med ett cirkelträningspass tillsammans med Maja Dahlqvist och Frida Karlsson.

Kategori och taggar

Relaterade artiklar

dec 1
Andra pressmeddelanden

SSAB och Vattenfall i nytt samarbete om leveranser av fossilfritt stål

SSAB och Vattenfall har tecknat en avsiktsförklaring om leveranser av fossilfritt stål tillverkat med HYBRIT-teknik. SSAB kommer, med insatsmaterial från pilotanläggningen HYBRIT i Luleå, att leverera fossilfritt stål till Vattenfall för att använda i sin verksamhet.

nov 30
Andra pressmeddelanden

SSAB på COP28: Ambitionsnivån och omställningstakten måste höjas

SSABs representanter kommer att delta i mer än 20 seminarier och rundabordssamtal under FN:s klimatkonferens COP28 i Dubai. Vårt huvudbudskap är att vi har tekniken för att bli av med fossila utsläpp från ståltillverkning – nu behöver beslutsfattarna skapa förutsättningar för en snabbare implementering.

nov 28
Andra pressmeddelanden

Statsministern på plats vid byggstarten när SSABs nordiska produktionssystem ställs om

Under närvaro av statsminister Ulf Kristersson inledde SSAB idag byggstarten för ljusbågsugnen i Oxelösund. En historisk milstolpe för svensk industri och för den gröna omställningen till fossilfri ståltillverkning.