SSAB producerar hållbart premiumpulver för additiv tillverkning. SSAB använder fossilfritt stål som råmaterial och har fullständig kontroll över pulverproduktionsprocessen, gasatomisering, vilket säkerställer högsta kvalitet och rätt pulverstorlekar för sina partners. Ponsse är en av världens ledande tillverkare av skogsmaskiner.

HT Laser startade med utskrifter i metall år 2017. Med 3D-metallutskrift tillverkas kvalitativt lämpliga detaljer med en optimerad mängd material. Utskrift i metall möjliggör minimerad materialanvändning och miljöbelastning jämfört med traditionell tillverkning av detaljer. SSAB:s material medför en helt ny hållbarhetsnivå vid design av detaljer.

– Hållbar tillverkning är avgörande för framtiden och tillsammans med HT Laser och Ponsse leder vi utvecklingen och implementeringen av en helhetslösning, säger Jesper Vang, chef för pulverteknik på SSAB.