Fredrik Haglund har arbetat på Tibnor sedan 2008, och varit en del av ledningsgruppen sedan 2016. Han har lett Tibnor Danmark sedan 2020, och innan dess Tibnors komponentaffär samt Tibnor Sveriges logistik och produktion.

- Det är väldigt inspirerande att bli vald att leda Tibnor. Jag ser fram emot att tillsammans med alla medarbetare fortsätta att leverera på vår strategi och ytterligare stärka vår position på marknaden. Vi har en mycket stark position i alla länder, vilket ger en bra grund för ytterligare expansion och lönsam tillväxt, säger Fredrik Haglund.

Kimmo Väkiparta, nuvarande vd för Tibnor, har beslutat att lämna på egen begäran efter fyra framgångsrika år:
- Tack vare motiverade, kreativa och professionella Tibnor-medarbetare har det varit mycket givande och meningsfullt att arbeta i Tibnor under de senaste fyra åren. Nu är det dags för mig att göra något helt annat. Och jag är glad över att ha en utmärkt efterträdare: Fredrik kommer att föra Tibnor mot 2030 och vidare.

- Jag är mycket nöjd över att kunna tillkännage Fredrik som nästa vd i Tibnor. Fredrik har lång erfarenhet av Tibnor och har lett en imponerande transformation och tillväxt för Tibnor Danmark. Jag är övertygad om att han kommer att leda Tibnor mot fortsatt lönsam tillväxt, digitalisering och hållbarhet på bästa möjliga sätt. Kimmo har framgångsrikt utvecklat Tibnor vad gäller tillväxt, lönsamhet och affärskultur. Jag vill tacka Kimmo för hans enastående arbete för företaget, säger Martin Lindqvist, ordförande i Tibnor.

Fredrik Haglund tillträder sin nya tjänst den 1 juli 2023 och kommer att vara placerad på Tibnors huvudkontor i Solna.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johannes Borgman, CFO, [email protected], tel.: +46 70 3277 428