Vid årsskiftet moderniserade Ruukki tandemkantpressen som funnits vid Vimpeli-anläggningen i mer än 20 år för att kunna tillgodose dagens behov och krav. Maskinen används för att tillverka lättbalk och olika profiler i stål för att möta byggkunders behov. Investeringen är viktig för kunderna, då det bara finns ett fåtal liknande kantpressar av tandemtyp som kan producera 16-metersprofiler i Norden.

 

”Nu kommer vi att kunna betjäna våra kunder på ett snabbare och mer flexibelt sätt. Bockningen är en snabb metod som ger oss möjlighet att producera många olika typer av profiler med hög kvalitet. Moderniseringen förbättrade maskinens säkerhet, produkternas dimensionsnoggrannhet och processens energieffektivitet. Den uppgraderade maskinen använder betydligt mindre elenergi i förhållande till antalet producerade profiler, vilket därmed minskar produktens koldioxidavtryck. Investeringen garanterar att vi kommer att kunna erbjuda våra kunder kostnadseffektiva profiler av hög kvalitet under många år framöver”, säger anläggningschef Tapio Videnoja.

 

Ruukkis anläggning i Vimpeli tillverkar takprodukter i stål och betjänar byggkunder främst i Finland. Anläggningen i Södra Österbotten sysselsätter cirka 90 personer. I Finland tillverkar Ruukki byggprodukter i Vimpeli, Alajärvi, Kauhava och Joensuu.

 

För mer information kontakta:
Tapio Videnoja, anläggningschef i Vimpeli, Ruukki Construction