– Utvecklingen av ny teknik är avgörande för att möjliggöra övergången till en koldioxidsnål ekonomi. Vårt fossilfria stål minskar omedelbart koldioxidavtrycket till nära noll utan att kompromissa med den höga kvalitet och egenskaper man kan förvänta sig av SSAB-stål. Det är samma stål, bara utan den negativa miljöpåverkan, säger Johnny Sjöström, chef för SSAB Special Steels.

– Partnerskapet kommer att hjälpa Epiroc att påskynda resan för att skapa en mer hållbar framtid, leverera världens grönaste maskiner och stötta sina kunder. Vår innovationsagenda går hand i hand med våra kunders hållbarhetsagenda. I övergången till en ny ekonomi med låga koldioxidutsläpp kommer våra produkter och tjänster att vara viktiga för att våra kunder ska kunna nå sina klimatmål, säger Sami Niiranen, President för Epirocs Underground-division.

Minetruck MT42 Battery är ett genombrott i Epirocs arbete med hållbar innovation. Det är ett viktigt steg i företagets ambition att producera banbrytande, miljösmart gruvutrustning. Fordonet släpper inte ut något CO2, vilket ger en stark positiv inverkan på både klimatet och förarens arbetsmiljö och produktivitet.

– Vi spelar alla en roll i att skapa en mer hållbar framtid. Vårt samarbete med SSAB har gjort det möjligt för oss att presentera världens första gruvtruck för underjordsverksamhet tillverkad med fossilfritt stål, säger Camilla Goldbeck-Löwe, Vice President Corporate Responsibility på Epiroc.

Se videon om Minetruck MT42 Battery, världens första underjordstruck tillverkad med fossilfritt stål.

Läs mer om SSAB och HYBRIT-teknologin här: https://www.ssab.com/fossil-free-steel/hybrit-a-new-revolutionary-steelmaking-technology

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Hanna Hoikkala, press officer SSAB
+46736551117, [email protected]