Industry Transition Dialogue hålls inför det internationella FN-mötet Stockholm+50  ”A healthy planet for all – our responsibility, our opportunity" som äger rum i Stockholm den 2–3 juni 2022 med Sverige som värd.

I Industry Transition Dialogue deltar bland andra klimat- och miljöminister Annika Strandhäll, Indiens miljöminister Bhupender Yadav och Anthony Hobley, Industry Transition Champion & Executive Fellow vid World Economic Forum, samt John Kerry, USAs speciella sändebud i klimatfrågor. Från SSAB deltar VD Martin Lindqvist.

SSAB deltar för att visa att en grön omställning är möjlig och för att delta i dialog kring de möjligheter och utmaningar nationellt och globalt som omställningen för med sig. För att möta målen i Parisavtalet krävs att hela värdekedjor inom industrin, även så kallade ”hard to abate-industry” ställer om.

Sommaren 2021 producerade SSAB världens första stål tillverkat av järnsvamp reducerat med vätgas i pilotskala. SSAB planerar att erbjuda fossilfritt stål i industriell skala till marknaden redan 2026 och har som mål att i stort sett eliminera koldioxidutsläppen från den egna verksamheten omkring 2030, 15 år före tidigare plan. Tillsammans med våra partners och kunder vill vi bygga helt fossilfria värdekedjor, från gruva till slutprodukt.

SSAB deltar på nedan events:

  • 31 maj Studiebesök på SSAB/HYBRIT i Luleå för medlemmar i LeadIT och andra internationella gäster. Värd SSAB och LeadIT. (Media välkomna)
  • 1 juni kl 8.50-9.45 Volvo Group/LeadIT event på Stockholmsmässan. Deltar gör bland andra John Kerry, USA:s speciella sändebud i klimatfrågor, klimat- och miljöminister Annika Strandhäll, Volvos VD Martin Lundstedt och SSABs VD Martin Lindqvist deltar.
  • 1 juni kl 10.00-13.00 ”Industry Transition Dialog” där LeadIT, WEF och Mission Possible Partnership står värd. SSABs VD Martin Lindqvist deltar. Mer info här: https://www.industrytransition.org/events/industry-transition-dialogue/
  • 2 Juni kl 10.45-11.30 UN Global Compact Leaders Summit, Panel: “Accelerating Climate Action: Climate Transition Plans in Europe”, digital. Christina Friborg, SSABs hållbarhetsdirektör, deltar.
  • 2 Juni 15.30-17.00 Business Sweden, “Pioneer the possible – from Stockholm to Sharm el-Sheik” Stockholm+50, på Älvsjömässan. SSABs CTO Martin Pei deltar.
  • 3 juni 9.00-10.00 The World Business Council for Sustainable Development, WBCSD, Paneldiskussion ”How to accelerate the mobility value chain sustainable transformation? På Älvsjömässan, Value-Chain Stage. Christina Friborg, SSABs hållbarhetsdirektör, deltar

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Mia Widell, presschef SSAB, [email protected], tel. +46 76527250

För intresse från media att delta på studiebesöket i Luleå 31 maj, kontakta [email protected]