I hjärtat av det svenska entreprenörsdeltat ligger orten Smålandsstenar och familjeföretaget Weland. Ett praktexempel på småländsk företagsanda som 1947 började tillverka vingmuttrar fram till dagens mångfacetterade industrikoncern med mångmiljonomsättning. Weland Design™ är ett av de senaste tillskotten i koncernen

-   Jag har fått en fin möjlighet att ansvara för en ny verksamhet här inom Weland. Vårt koncept Weland Design™ bygger på egenutvecklad design och svensk tillverkning för den kvalitetsmedvetne kunden. Våra produkter passar i såväl privata som offentliga miljöer, säger Sophie Albinsson, ansvarig för produktutveckling, design och försäljning på Weland Design.

Att smycka sin trädgård eller offentlig miljö med produkter i rostigt utseende har blivit allt mer populärt. Allt obehandlat stål rostar med tiden men det är bara äkta COR-TEN®-stål som bildar ett skyddande lager av rost och ger samtidigt produkterna ett attraktivt utseende. Odlingslådor, rabattkanter och eldstäder är några av produkterna.

-   För oss var det inget svårt beslut att endast använda COR-TEN® från SSAB. De är de enda i Europa som har licens på att tillverka materialet. Och som svensk tillverkare vill vi gärna värna om det lokala och värdesätter även SSABs olika initiativ för en framtida fossilfri tillverkning, säger Sophie.

Äkta vara
SSAB är Europas enda licensierade tillverkare av äkta
COR-TEN®stål
. Materialets renhet, optimerade kemiska sammansättning, enhetliga mekaniska egenskaper, snäva toleranser och utmärkta yt-kvaliteter garanterar förutsägbara och problemfria prestanda.

-   Vi är självklart väldigt glada att Weland valt oss som leverantör till sina egendesignade trädgårdsprodukter. Tack vare de egenskaper materialet har så är det lätt att bocka, laserskära och kombinera på många olika sätt säger Johan Lundin, varumärkesansvarig för COR-TEN®stål på SSAB Europe.

Lanseringen av de nya produkterna har precis börjat och flera exempel finns att finna på Welands webbplats; www.welanddesign.se

För mer information kontakta

Sophie Albinsson      Johan Lundin
Verksamhetsansvarig Weland Design™     Varumärkesansvarig COR-TEN®, SSAB Europe
Adress: Malmgatan 34  Aspaleden 1
Postadress: 333 30 Smålandsstenar 613 80 Oxelösund
Telefon: 0371-344 00 070-020 71 55

 

Facebook: @welanddesign                      
Instagram: @welanddesign                      
 

Bild: Sophie
B
ildtext: Sophie Albinsson, verksamhetsansvarig Weland Design™

Bild: Johan Lundin
Bildtext: Johan Lundin, varumärkesansvarig för COR-TEN®, SSAB Europe

Bild: Eldstad
Bildtext: Weland DesignTM eldstad återfinns i tre olika storlekar vilket gör att den lämpar sig så väl till den lilla trädgården som till stora offentliga anläggningar.

Bild: Odlingslåda
Bildtext: Weland DesignTM underhållsfria odlingslådor finns i både svetsat utförande och i ett sektionsbaserat modulsystem.