Redo för regn. GreenCoat RWS-produkter för takavvattning klarar de värsta ovädren med minsta möjliga underhåll och oförändrat utseende. De finns i många olika färger och utföranden.

GreenCoat RWS färgbelagt stål från SSAB erbjuder god estetik, överlägsen kvalitet och miljömässiga fördelar för alla halvrunda och rektangulära hängrännesystem. Det har ett dubbelsidigt beläggningssystem som ger utmärkt skydd mot korrosion (RC5) och mekaniskt slitage för att klara även de tuffaste väderförhållanden. Det har också hög flexibilitet och formbarhet, vilket gör att det kan formas på praktiskt taget alla vis.

Hållbara byggtrender

Aktuella byggtrender visar att efterfrågan på hållbara material ökar. För att möta dessa trender växande popularitet världen över erbjuder nya GreenCoat RWS Pro BT byggnadsentreprenörer en hållbarhetsnivå som är unik på marknaden, med en betydande andel svensk rapsolja i stället för fossil olja i beläggningen. Resultatet är en högpresterande, mycket formbar och lättskött byggprodukt.

Stål är också ett av de få material som kan återvinnas till 100 procent. Det innebär att det kan återanvändas effektivt, utan att dess egenskaper eller prestanda påverkas – och utan att farligt avfall genereras. Stål är också lätt att återanvända, vilket gör det till det perfekta valet för kostnadseffektiva och hållbara regnvattensystem.

”Hållbarhet har blivit en självklarhet för arkitekter och byggmästare. Med våra färgbelagda premiumstål i GreenCoat®-sortimentet tillhandahåller vi de mest hållbara produkterna med överlägsna tekniska egenskaper för byggnadsbranschen”, säger Olavi Huhtala, divisionschef för SSAB Europe inom SSAB-koncernen.

Utvecklad i samarbete med partner

GreenCoat RWS Pro BT är resultatet av ett omfattande produktutvecklingssamarbete med kundåterkoppling, granskning av testresultat och expertkunskaper från våra partner. Slutresultatet är en produkt som kombinerar höga prestanda med ett grönare boende. Parter som varit delaktiga: Ruukki Construction (Finland), Plannja AB (Sverige), Lindab AB (Sverige), Budmat Bogdan Więcek (Polen) och Bratex Dachy (Polen).

SSABs färgbelagda produkter uppfyller gällande REACH-bestämmelser och är helt fria från kromater.

Bildtext:

1.       Olavi Huhtala, divisionschef för SSAB Europe, SSAB-koncernen
 

2.       Takprofilen Plannja Trend 475 i harmoni med Plannjas takavattning i GreenCoat RWS Pro.
GreenCoat RWS Pro BT är enkel att underhålla och kostnadseffektivt under hela livscykeln.

 

3.       Lindab®” utvecklar, tillverkar, marknadsför och distribuerar takavvattningssystem, nu med
GreenCoat RWS Pro BT.

 

För mer information är du välkommen att kontakta:
Lasse Bengtsson, Marketing, SSAB, Tel: + 46 70 2058793, [email protected]

SSAB är ett stålföretag baserat i Norden och USA. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. SSAB har produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är noterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com. Följ oss på sociala medier: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter och YouTube.