SSAB väljer ut de företag som uppfyller kriterierna och lojaliteten för att bli en partner, ett aktivt hållbarhetsarbete är också en viktig faktor.

-     I och med att Lindab nu utses till GreenCoat® Partner i Sverige så har vi en i det närmaste komplett täckning i landet. Deras stora marknadsnärvaro, lojalitet, erfarenhet och kvalitet var några av de avgörande faktorerna, säger Magnus Andersson, Säljchef Sverige för färgbelagda produkter på SSAB.

Lindab - med sitt säte på Bjärehalvön i södra Sverige - har på 60 år växt till en internationell koncern som utvecklar, tillverkar, marknadsför samt distribuerar produkter och systemlösningar inom bygg- och ventilationssektorn. Och företaget har stort fokus på det hållbara byggandet.

-     Certifieringar och hållbara byggnationer är en viktig fråga för oss. Vi erbjuder marknaden produkter med högsta kvalitet och bekvämlighet. Här passar GreenCoat® från SSAB väldigt bra in i vår strategi, säger Magnus Dahlberg, Försäljningschef på Lindab Profil AB.

Svensk raps
Alla GreenCoat-produkter har en ytbeläggning där stora delar av lösningsmedlet i färgen har ersatts med svensk rapsolja. I motsats till konventionella sammansättningar blir det rapsbaserade lösningsmedlet en permanent del av den slutliga beläggningen, vilket bäddar för en sundare miljö med mindre utsläpp av skadliga ämnen i luften.
 
Valfrihet och långa garantier

Arkitekter, byggare och designers har stor valfrihet när det kommer till färg, form och ytbehandlingar för hållbart byggande. Den unika produkten är patenterad i hela världen och ger inte bara miljö-fördelar utan även bättre prestanda och en förbättrad garantitid. Vissa GreenCoat-produkter erbjuds nu med upp till 50 års teknisk garanti.
 
Läs mer om GreenCoat® här: www.ssab.se/produkter/varumarken/greencoat

Läs mer om Lindab här: www.lindab.se

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
SSAB         Lindab
Magnus Andersson  Magnus Dahlberg
Säljchef Sverige, färgbelagda produkter  Försäljningschef Lindab Profil AB
0702-22 70 75  0706-34 19 56
e-post: [email protected]    e-post: [email protected]Bildtext:
Magnus Dahlberg, Lindab  Profil AB till vänster och Magnus Andersson SSAB till höger med avtalet som bekräftar att Lindab är utsedd till GreenCoat® partner.
 

SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com. Följ med oss även i sociala medier: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter och YouTube.