klimat steget

Nu lanseras ett nytt nummer av tidningen Klimatsteget. En tidning som förklarar på ett enklare sätt den komplexa omställningen som SSAB i Oxelösund är på väg att göra. Från att vara en fossilintensiv industri, till en lösning som på kort sikt minskar koldioxidutsläppen med närmare 90% och långsiktigt skapar en tillverkning av fossilfritt stål.

-I detta nummer tar vi en närmare titt på gasterminalen som ska byggas i Oxelösunds Hamn och vad övergången till naturgas eller biogas innebär. Det finns också en artikel om SSABs kommande elbehov och Vattenfall svarar på frågor om tillståndsprocessen för kraftledningen, säger Sari Heikkinen som är ansvarig redaktör och informationsansvarig på SSAB i Oxelösund

Tidningen tar också reda på vad menar SSAB när man pratar om fossilfritt stål? Förutom att utmana en tusenårig gammal teknik, behöver även begreppen beskrivas. Thomas Hörnfeldt och Viktoria Karsberg från SSABs koncernkontor förklarar.

En viktig del i Oxelösund är sjöfarten och för SSABs del mycket betydelsefull för verksamheten. Dels för att kunna få in råvaror till produktionen men också för utlastning av färdig plåt. Gasterminalen spelar en viktig roll för att få än mer miljövänliga transporter i form av renare bränsle till alla fartygstransporter. Hamnens starke man och vd Douglas Heilborn förklarar i tidningen hur det ska gå till.

Nästa nummer kommer till hösten 2020. Om du har synpunkter, frågor eller funderingar om innehållet i tidningen eller vår gröna omställning? Mejla oss gärna på [email protected].

Syftet med tidningen Klimatsteget är att allmänhet och anställda på öppet, enkelt och överskådligt sätt ska kunna ta del av de komplexa förändringar som kommer att ske framöver på SSAB i Oxelösund och i Oxelösunds Hamn. Den visar och förklarar hur olika projekt hänger ihop.

 

Nr 1/20 - Reglerad sjöfart och fossilfri stålindustri