- Jag ser fram emot att lära känna SSAB och alla människor som jobbar där. Det ska bli trevligt att få flytta upp till Luleå, en fin stad där hela familjen redan har många vänner, säger Monica.

 Monicas anknytning till Norrbotten är stark och hon har en gedigen erfarenhet som hon tar med sig in i det nya uppdraget. Innan tiden på Boliden Rönnskär har Monica arbetat i ca 20 år på LKAB där hon haft flera chefspositioner i Kiruna, Svappavaara och Malmberget. Hon började sin karriär efter studierna som inleddes med en examen i Geoteknologi från Luleå Tekniska Universitet som hon tog 1991. Samma år studerade hon även Mining Engineering vid Colorado School of Mines i Golden Colorado.

Det exakta datumet för tillträdet är ännu inte klart.

När Monica tar ledningen innebär det samtidigt att Nils Edberg, idag platschef, övergår till sin nya tjänst inom SSAB. Han blir då chef för den nya teknikgrupp för koks- och råjärnsproduktion som startas som ett samarbete mellan verksamheterna i Sverige och Finland. Den nybildade teknikgruppen ska fokusera på råvarueffektivitet, anläggningsprestanda och kompetensuppbyggnad inom området. Huvudfokus ligger vid totalkostnad, från pelletsleverantörer till stålämnen.