• Det känns väldigt roligt att bli utsedd till officiell partner av SSAB. Tillsammans med våra kunder kan vi nu ytterliga stärka vår ställning på den svenska marknaden och fortsätta vara snabba, flexibla och än mer miljömedvetna, säger Rolf Sandström ägare och styrelseordförande på Dala-Profil AB.

GreenCoat® är SSABs varumärke för innovativa och miljövänliga färgbelagda stål för tak, fasader och regnvattensystem. Det är ett unikt och patenterat system där svensk rapsolja ersatt en stor del av fossilt lösningsmedlet i färgen.

  • Partnerskapet känns som en naturlig följd av vårt långa samarbete med SSAB. Vi har tidigare arbetat målmedvetet för att leverera kvalitetsprodukter på ett säkert sätt. Med GreenCoat® så tar vi ytterligare ett steg mot än mer hållbara plåt- och fasadlösningar, säger Pär Sixtensson VD på Dala-Profil AB.

Strategin med att utse partners till SSAB är en allt mer tilltagande trend. När konkurrens från utomnordiska aktörer blir allt starkare så väljer SSAB att knyta vissa välrenommerade och väl fungerande distributörer närmare via ett partnerskap.

  • Valet av Dala-Profil AB känns väldigt enkelt och naturligt. Vårt långa samarbete borgar för att kunder och konsumenter får en bra produkt som klarar hårt ställda krav på hållbarhet och miljöanpassning, säger Magnus Andersson, säljchef Sverige färgbelagda produkter.
     

Stärkt position på marknaden

Dala-Profil AB har gjort sig kända för mycket snabba, flexibla och exakta leveranser. Lagret är väl tilltaget och dagligen levereras produkter till kunderna runt om i Mellansverige. De mest förekommande kulörerna finns alltid på lager vilket gjort Dala-Profil AB till en betrodd leverantör. Och med den patenterade BT-beläggning* i GreenCoat® så får kunderna ännu en konkurrensfördel.

  • Den unika BT-beläggningen är patenterad i hela världen och ger inte bara miljöfördelar utan även bättre prestanda. Processen med att blanda in svensk rapsolja i färgen gör den färdiga plåten mer lättbearbetad och smidig. Det är något som plåtslagare verkligen uppskattar, säger Patrik Edmer, försäljningschef på Dala-Profil AB.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

* BT-beläggning betyder Bio-based Technology (BT) där stora delar av lösningsmedlet i färgen har ersatts med svensk rapsolja. GreenCoat®-sortimentet med färgbelagda produkter är för närvarande marknadens grönaste utbud för tak, fasader och regnvattensystem.

Bild: Pär och Magnus
Bildtext: Pär Sixtensson t.v. och Magnus Andersson SSAB skriver under kontraktet som gör Dala-Profil AB till GreenCoat® partner.

Bild: Patrik, Rolf och Pär
Bildtext: Patrik Edmer, Rolf Sandström och Pär Sixtensson med diplomet för Dala-Profil AB som en GreenCoat® Partner