Hur vi producerar, transporterar, använder och lagrar energi är några av de viktigaste nycklarna för att samhället ska klara många av framtidens utmaningar. Nu erbjuder vi dig en unik möjlighet att vara med och fortsätta att utveckla Luleås lokala energisystem. Som vd på LuleKraft får du ett spännande och utvecklande arbete i en bransch som skapar förutsättningar för framtiden.

Rollen som vd

Som vd för LuleKraft AB ansvarar du för driften av bolaget samt dess hållbara och strategiska utveckling. Du har det övergripande ansvaret för personal, ekonomi, strategisk planering/utveckling, produktion samt investeringar på både kort och lång sikt. I rollen som vd leder du, tillsammans med din ledningsgrupp, en organisation med ca 40 anställda.  Du svarar direkt till Lulekrafts styrelse.

Din bakgrund

Vi söker dig som är lösningsorienterad, har ledarerfarenhet och känner dig bekväm med ekonomiskt ansvar. Du har högskoleutbildning, eller förvärvat motsvarande kunskaper via tidigare arbetslivserfarenhet. Du har flera års yrkeserfarenhet från ledande befattning, gärna från energibranschen eller industri. Det är meriterade om du har erfarenhet av att leda andra chefer.

För att trivas hos oss och vara lyckosam i rollen tar du ditt arbete och din prestation på allvar. Du leder med stabilitet, engagemang och trygghet samt är en god kommunikatör som har förmågan att utveckla medarbetare och verksamhet. Du etablerar trovärdighet och skapar motivation hos andra att prestera enligt hög standard. Du utvecklar effektiva och genomförbara lösningar på frågeställningar och problem, samt integrerar kort- och långsiktiga mål med helhetsbilden.

Om LuleKraft

LuleKraft driver ett kraftvärmeverk som ägs till lika delar av SSAB och Luleå Energi. Bolaget har 40 medarbetare och omsätter ca 400 MSEK. LuleKraft omvandlar överskottsgaser från stålverket till elkraft och hetvatten som går till SSAB respektive Luleå Energi, utan extra utsläpp eller ökad påverkan på miljön.

Ytterligare information om tjänsten lämnas av LuleKrafts styrelseordförande Nils Edberg på telefon 0920-92459. Administration av rekryteringsprocessen sker hos Lulekrafts delägare Luleå Energi. Skicka in din ansökan med personligt brev och CV till [email protected] senast den 25 augusti 2019.

LuleKraft har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Välkommen med din ansökan!