Trots avsaknad av bde tak och fnster r det cyklondrabbade sjukhuset i staden Beira igng Patienter behandlas under bar himmelDrygt 10 000 kvadratmeter takplåt kommer att skeppas med hjälp av biståndsorganisationen Human Bridge. En båtlast är redan på väg.

– När katastrofer som den här sker behövs alla goda krafter. Det finns sjukhus där patienter vårdas under bar himmel. Förhoppningsvis kan vår takplåt komma till nytta i återuppbyggnadsarbetet, säger Claes Axelsson, Business Director Scandinavia på Plannja.

Cyklonerna bedöms vara de värsta som drabbat regionen på 20 år och hundra tusentals människor har drabbats. Stora delar av bebyggelsen i hamnstaden Beira, med en halv miljon invånare, har förstörts.

– Vi kommer att bidra med färdiga takprofiler av färgbelagd plåt från SSAB. Vi på Plannja tillverkar takprofiler och klipper dem i rätt längd, berättar Claes Axelsson, Business Director Scandinavia på Plannja.

Plåtarna är ett viktigt bidrag till återuppbyggandet efter katastrofen och Human Bridge ser till att plåten kommer fram till de mest behövande via deras kontakter i området.

– Vi på Human Bridge är mycket tacksamma över samarbetet med SSAB och Plannja. Att komplettera våra biståndssändningar med takplåt tillför ett stort mervärde för de drabbade, säger Robert Bergman, Direktor på Human Bridge.

Om Human Bridge:

Human Bridge är en svensk biståndsorganisation som arbetar för människa och miljö. Genom insamling, rekonditionering och leverans av utrangerad sjukvårdsutrustning, begagnade textilier samt förnödenheter skapas bättre förutsättningar för människor i utsatta länder och en rättvisare resursfördelning. www.humanbridge.se, facebook.com/humanbridge.seBrödtext (Calibri 10pt)

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Mia Widell, Presschef, [email protected], tel: +46 76 527 2501