Med de nya tillskotten i lagersortimentet så kan Stålgross nu utöka sin service med snabba leveranser av kvalitetsstål för tillverkande industri. Materialen som lagerhålls är i de mest förekommande kvaliteterna och tjocklekarna och kan levereras snabbt från lager.

-          Tack vare vår stora investering i Mariestad så kan vi nu utöka och bredda vårt lagersortiment med de produkter som ofta efterfrågas. Här finns också möjlighet för kunder att lägga sitt buffertlager, en möjlighet som varit mycket begränsad tidigare, säger Johan Helge, VD på Stålgross.

SSABs stål är kända för sin höga renhet vilket ger egenskaper som enastående repeterbarhet, utmärkta egenskaper för bockning och skärning och stål som kan svetsas med alla vanliga metoder.

-          Det är mycket glädjande att Stålgross nu tar in fler av SSAB s produkter i sitt lagersortiment. Stålen är det idealiska valet för den som vill ha hög produktivitet och högklassiga slutprodukter. Typiska tillämpningar är komponenter och stålkonstruktioner som passar inom många tillverkande företag, säger Per Johansson, ansvarig säljare från SSAB.

Strenx 700 MC – nu som lagerprodukt för snabb leverans

Stålgross är certifierad partner för Strenx och har sedan tidigare lagerhållit Strenx® 700 som grovplåt och Strenx® 650 MC som bandplåt – båda i svart och betat utförande. Nu tillkommer bandvalsad Strenx® 700 MC som lagervara. Strenx® 700MC är ett varmvalsat konstruktionsstål för kallformning med en lägsta sträckgräns på 700 MPa för starkare och lättare konstruktioner.

Strenx® 700MC uppfyller eller överskrider kraven på S700MC i EN 10149-2. Typiska tillämpningar omfattar ett stort urval komponenter och delar i krävande lastbärande konstruktioner.

För mer information:

Stålgross                                              SSAB
Johan Helge                                       Per Johansson
0733 130 141                                       0705 25 94 08
[email protected]                        [email protected]
www.stalgross.se                            www.ssab.se