Daniel Sund

”SSAB Domex® Plus har radikalt förbättrad lokal formbarhet, vilket innebär att du kan göra mycket mer samtidigt som du arbetar betydligt effektivare. Om du arbetar med konstruktioner som tänjer på materialets gränser bör du definitivt ta en titt på SSAB Domex® Plus”, säger produktchef Daniel Sund.

Ett svar på återkommande problem

En mekaniskt skuren kant är ofta materialets svagaste punkt, där sprickor och grader uppträder. Många kunder drabbas av långa driftavbrott när de måste byta sina skärverktyg. De problemen kan nu tillhöra det förflutna, tack vare SSAB Domex® Plus.

”Om du har problem med skurna kanter som spricker vid formning kan SSAB Domex® Plus vara lösningen. Stålets suveräna kantduktilitet och extrema seghet gör det mindre känsligt för kantsprickor jämfört med standardstål. Det gör även stålet mindre känsligt för kvaliteten på snitten. Om du har problem med oplanerade produktionsstopp till följd av verktygsbyten och måste utföra tidsödande efterbearbetning för att uppnå önskat slutresultat – då är SSAB Domex® Plus något för dig. Att det dessutom är mycket okänsligt för slitna verktyg innebär färre driftavbrott för byte av skärverktyg och mer produktionstid”, säger Daniel Sund.

Inga sprickor och grader

SSAB Domex® Plus har en fin mikrostruktur och förbättrad formbarhet som ger dig skurna kanter med färre grader eller sprickor.

”Det innebär att du kan arbeta med mycket avancerade former och fortfarande uppnå utmärkta resultat, något jag vet att våra kunder eftersträvar”, säger Daniel Sund avslutningsvis.

 

Läs mer om SSAB Domex® Plus