Mia Widell har en mångårig erfarenhet av arbete inom kommunikation och journalistik. Under de senaste åren har hon varit kommunikationschef inom Kristdemokraterna och arbetat nära partiledare Ebba Bush Thor. Hon har tidigare varit pressekreterare på regeringskansliet under statsrådet Mats Odell. Hon har även arbetat som reporter på Nyhetsbyrån Direkt, bla med att bevaka svensk ekonomisk politik och svenska börsbolag.

- Mia Widell kommer med sin gedigna erfarenhet av att bygga värden genom kommunikation att vara en nyckelspelare i arbetet med att fortsätta att lyfta fram och tydliggöra den resa som SSAB befinner sig på, inte minst inom områden som hållbarhet och innovation, säger Viktoria Karsberg, VP, Head of Corporate Identity and Group Communications

- Jag är glad och stolt att få bli en del av ett företag med en gedigen historia och ett viktigt uppdrag. Det är inspirerande att få vara med och bygga framtidens stålbolag, med teknikutveckling och miljöarbete i framkant som kommer att bidra till samhällsbygget både i Sverige och i världen, säger Mia Widell.

Mia Widell har bland annat gått journalistlinjen på Stockholms universitet. Hon tillträder sin tjänst den 15 januari 2019. Mia Widell kommer att rapportera till Viktoria Karsberg, VP, Head of Corporate Identity and Group Communications.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Viktoria Karsberg, Head of Corporate Identity and Group Communications, [email protected], tel: +46 72 233 5288