AMM Awards for Steel Excellence, som i år delades ut för nionde gången, uppmärksammar världsledande företag inom den globala stålindustrin, samt andra som stöder stålindustrin. Över 60 finalister i 16 kategorier ingick i den största och mest konkurrenskraftiga samling kandidater som någonsin nominerats, och vinnarna utsågs av en namnkunnig jury.

SSAB Americas fick priset för Environmental Responsibility för sitt framgångsrika arbete för miljöns bästa. I motiveringen nämndes bland annat viktiga miljöprojekt, först och främst produktionen av miljöanpassade stålprodukter med hjälp av miljöanpassade tillverkningsprocesser. SSAB Americas lanserade EcoSmart 2016 för att upplysa om SSAB Americas hållbara ståltillverkningsprocess - en process som resulterat i över 60 procent mindre koldioxidutsläpp än den nordamerikanska stålindustrin i genomsnitt. SSABs initiativ har också resulterat i mindre avfall, större energieffektivitet och ökad återvinning.

Jon Howley, miljödirektör på SSAB Americas, tog emot miljöpriset. "Med den här utmärkelsen har vi visat att miljöarbetet är centralt i allt vi gör på SSAB", säger Howley. "Vi strävar ständigt efter att göra minsta möjliga påverkan på vår miljö för att bidra till en bättre framtid. Vi är hedrade över att våra ansträngningar får ett erkännande både i och utanför branschen".

SSAB Americas VD Chuck Schmitt uttryckte sin stora stolthet över företagets arbete. "Den här utmärkelsen befäster vår ställning i den nordamerikanska stålindustrin, säger Schmitt. Stort tack till våra trogna medarbetare, värderade kunder och alla andra som har hjälpt SSAB att bli marknadsledande i Nordamerika."

SSAB Americas var också finalist till Steel Producer of the Year-utmärkelsen. Galamiddagen ägde rum den 26 juni och samlade över 250 stålindustriledare från hela världen i Edison Ballroom i centrala Manhattan.