Produktionen för galvaniserade och färgbelagda produkter produceras i normal takt igen. Produktionen för kallvalsning beräknas kunna starta i helgen, men med begränsad kapacitet. Situationen beräknas kunna återgå till det normala igen om cirka fem veckor. Produktionen för kallvalsning i Borlänge kommer under denna period att öka för att, så långt det är möjligt, kompensera för bortfallet i Hämeenlinna.

Orsaken till branden, som inte orsakade några personskador, utreds fortfarande.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Per Hillström, Head of Investor relations, +46 702 95 2912

SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com.
Följ med oss även i sociala medier:
Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter och YouTube.