En av de 99 familjer som fått hjälp är Nadias familj. Hon har två döttrar och lever med sin man i ett rum på nio kvadratmeter. Mannen arbetar som byggjobbare och är ofta borta från familjen långa perioder. Tidigare arbetade Nadia som assistent på en förskola men för några år sedan sjönk hon ner i en djup depression och klarade inte av sitt jobb. Nadia har själv växt upp under svåra omständigheter och hade svårt att lita på någon.

- Via SOS Barnbyar fick jag möjlighet att bearbeta mina upplevelser och att utvecklas till en bättre människa, berättar Nadia.

- Nu har jag fått vänner för livet och kan känna glädje och ta hand om mina barn. Även barnen har fått stöd, nu går de båda i förskolan och de har fått kompisar och ett helt nytt självförtroende, avslutar hon.

Det familjestärkande programmet omfattar många delar. Under 2016 har man bland annat erbjudit: psykologiskt stöd och pedagogiskt stöd. Man har även genomfört föräldrautbildningar på olika teman, till exempel ”Starka föräldrar – starka barn” och ”Att växa tillsammans”. Eftersom många barn och vuxna lider av bristsjukdomar har de fått närings- och vitamintillskott.

Det är tack vare bidrag från givare som SSAB som SOS Barnbyar kan hjälpa barn som haft en tuff start i livet. De kan få en bra uppväxt med föräldrar syskon och en skolgång som ger dem möjlighet att växa upp till starka självständiga vuxna.