Prestanda vid höga temperaturer uppnås genom användning av förstklassigt råmaterial kombinerat med en noggrant kontrollerad tillverkningsprocess. Traditionellt seghärdade slitstarka stål förlorar hårdhet vid högre temperaturer, i intervallet 300-500°C*. Hittills har lösningarna för applikationer i höga temperaturer varit dyrare och mer komplicerade att arbeta med.

Passar i många heta verksamheter

Hardox HiTemp slitplåt är en bättre lösning. Materialet kan skäras, svetsas, maskinbearbetas och kallformas med hjälp av samma verkstadsmaskiner och teknik som andra Hardox-stål och konventionella stål. Allt detta gör Hardox HiTemp till det perfekta valet för slittillämpningar i höga temperaturer på många områden – speciellt i processindustrier som stålverk, cementfabriker och kolkraftverk samt återvinnings- och asfaltindustrin. 

Hardox är ett slitstarkt stål känt i hela världen. I över 40 år har det förbättrat produktiviteten och förlängt livslängder i olika industrier. Hardox har under åren utvecklats konstant och nått nya hårdhets- och seghetsnivåer.

Vill du veta mer så besök produktsidan för Hardox HiTemp Vill du veta mer så besök produktsidan för Hardox HiTemp 

Om du vill ha mer information om Hardox HiTemp, kontakta: 

Jenny Brandberg Hurtig,
Produktchef Hardox, SSAB Special Steels
D +46 155 25 46 18   M +46 70 237 30 85 
E-post: [email protected]

*Temperaturintervallet är inte fast och beror på slitageförhållandena. 300-500°C motsvarar 570-930°F.