Vad arbetar du med?

– Jag arbetar som assistent inom försäljningsteamet i Seinäjoki service center. I korthet så arbetar jag mest med orderhantering. I praktiken innebär det att jag skapar och sparar kundorder i våra system. Jag arbetar i nära samarbete med till exempel produktionsplanerare, säljare och orderplanerare. Vi ska serva våra kunder på ett bra och effektivt sätt.

Vad har du studerarat?

– Jag har studerat internationell ekonomi i Rauma med fokus på Asien. Just nu håller jag på med mitt examensarbete så jag studerar fortfarande där.

Vad gillar du bäst med jobbet och vilka utmaningar finns det?

– Kryddan i arbetslivet är definitivt atmosfären på arbetsplatsen. Även om jag är den yngsta i vårt team, så välkomnade alla mig med öppna armar. Jag har hört många gånger att folk från Österbotten är blyga men det gäller inte alls här. Jag kommer ursprungligen från Tammerfors och flyttade till Seinäjoki för en tid sedan, så en liten utmaning har varit skillnader i dialekten.

– Eftersom det här är ett nytt jobb för mig så är det är det utmanande. Det finns likheter med ett tidigare arbete och i början jämförde jag gamla och nya processer och det var lite utmanande. Jag tycker att jag verkligen kan bli utmanad och utvecklas i det här jobbet – och det hänger mycket på mig själv. 

Säkerheten är viktig. Kan du ge ett exempel på hur du tänker på säkerheten i din vardag?

– Jag upplever inte att jag lever “farligt”, men en sak som jag inte tummar på är att använda säkerhetsbältet i bilen. 

Vad gör du efter jobbet?

– Jag cyklar de två kilometrarna hem väldigt fort, eftersom där väntar min 13 veckor gamla Corgi-valp, Tauno, på mig. Efter en dag på kontoret så betyder frisk luft mycket och jag tillbringar mycket tid utomhus i naturen. Utöver de dagliga rutinerna och sportaktiviteter, så spenderar jag ofta kvällarna i soffan med att titta på serier och filmer på Netflix.