Utmärkelsen utdelas årligen och baseras på kriterierna att den ska erbjuda en överlägsen kundupplevelse och att tekniken används på ett innovativt sätt för att skapa nytta för externa besökare och en god funktionalitet internt.

– Vi är förstås mycket glada och stolta över det här erkännandet, säger Kimmo Kanerva, chef för CRM (Customer Relations Management) och digital utveckling på SSAB. Vi har redan sett fördelar med den här plattformen, våra kundkontakter har ökat fyrfaldigt jämfört med den gamla webbplatsen. Det här är verkligen en stark plattform för personanpassad interaktion, som hjälper till att vinna kundlojalitet.

Lene Sunnegård (SSAB), Rikard Jevinger (Pyramid), Kimmo Kanerva (SSAB), Cristoffer Crusell (Pyramid) tog emot priset vid mötet om Digital marknadsföring i Köpenhamn.
Lene Sunnegård (SSAB), Rikard Jevinger (Pyramid), Kimmo Kanerva (SSAB), Cristoffer Crusell (Pyramid) tog emot priset vid mötet om Digital marknadsföring i Köpenhamn.

SSABs webbplatser har fler än två miljoner besökare årligen. Webben är en viktig kanal för teknisk information och är en viktig kontaktyta för säljorganisationen.

– Vi har skrivit industrihistoria inom B2B genom att vi, på kort tid, utvecklat en helt ny och mycket omfattande global webblösning. Vi har gjort stora förbättringar när det gäller kundernas upplevelse av webben. Vi har skapat en totalupplevelse när det gäller kanaler som kombinerar tryckt material och online-material i ett sömlöst flöde för kunderna. Samma information används från en källa till nyhetsbrev, webben och tryckta produktdatablad, säger Kimmo Kanerva.

– Vår nya webbplats gör att SSAB kommer närmare kunderna. Varje specifik landsida har bara lokala produkterbjudanden och erbjuder direktkontakt till rätt säljare.