SSAB Hannu Koukkari Toijala Mill- Anpassade fyrkantsrör av specialstål tillverkade i Toijala förvaras också på lagret, säger Hannu Koukkari.

De nya lagerleveranserna av höghållfasta Strenx-fyrkantsrör och höghållfasta Docol-precisionsrör kan beskäras i den storlek som kunden behöver. Det nya lagret i Toijala har även produkter från SSABs andra finska rörverk i Pulkkila, Tavastehus och Lappvik.

- Vi ville erbjuda våra kunder ny service med ett lager med produktprover och små rörpartier. När kunderna konstruerar och planerar sina produkter kan de nu beställa små produktprover för olika prototyper eller produkttester, säger Hannu Koukkari, platschef i Toijala.

Det nya lagret innebär att vi kan serva nya kunder som vill ha mindre kvantiteter med kort leveranstid.som kräver korta leveranstider och små kvantiteter.

Prototyper av Docol-precisionsrör för bilsäten är redan utskickade till våra kunder

- En av SSABs säljrepresentanter i Sverige kontaktade oss om ett parti av rörprover till en potentiell kund och vi levererade proverna från Toijala på en vecka, berättar produktchef Esko Hakamäki.

- Vi har levererat partier med prover av höghållfasta Docol-precisionsrör för fordonssäten till potentiella kunder i Italien och Sverige. Att vara delaktig i kundens projekt på prototypstadiet förbättrar våra möjligheter att ro i land ett avtal, dessutom förbinder sig kunden att använda våra produkter i sina egna slutprodukter.

Strenx-rör till maskiner och utrustning

Med lagret i Toijala finns det möjligheter att SSAB möjliggör användaningen av höghållfasta rör redan på i produktens pprototypstadiet. Lagret av produktprover och små rörpartier i Toijala har också redan levererat Strenx-rör för prototyper till jordbruksmaskiner.

- Stora konkurrerande rörtillverkare varken producerar eller erbjuder ett lager av höghållfasta rör i denna omfattning. Kunden drar nytta av att vi kan leverera små mängder snabbt, förklarar produktchef Juha Ikkala.

Tjänster som tillhandahålls av lagret i Toijala med produktprover och små rörpartier

- Skärning av produktprover till kundens önskade längd
- Ompaketering
- Paketering/emballering

Mer information:
Docol tube: Esko Hakamäki förnamn.efternamn @ ssab.com
Strenx tube: Juha Ikkala förnamn.efternamn @ ssab.com