Rasmus Hiltunen at SSAB Me & My City”Me and MyCity var en väldigt trevlig arbetsplats, så trevlig att jag till och med under min fritid gjorde affärer med kunder!”

Rasmus Hiltunen som går i sjätte klass på Ritharjuskolan i Oulu, kan nu skriva på sitt CV att han har jobbat som försäljningschef på SSAB under en dag för Me & My City. Tillsammans med andra ”anställda” på SSAB har Rasmus lyckats samla en €10.000 vinst för SSAB´s virituella kassa under en dag.

”Jag försökte få massa kunder att besöka vår monter och frågade om de inte behövde ett nytt plåttak”, förklarar Rasmus sin säljstrategi.
Beläget i Uleåborg, är Me & My City norra Österbotten den nordligaste staden av samanlagt åtta Me & My Städer runt om i Finland. Me & MyCity är en finsk inspirationsutbildning som är belönad med internationella priser. Det är en lärande omgivning, en miniatyrstad, där omkring 50 elever från sjätte klass har ett arbete och fungerar som konsumenter och medborgare som del av ett samhälle för en dag.

Under skolåret 2105-2016 kommer Me & MyCity besökas av totalt 45,000 elever i Finland.

SSAB är en del av Me & MyCity norra Österbotten. Varje dag agerar fem sjätteklassare olika yrkesroller på SSAB, från fabrikschef till laboratoriearbetare.
Rasmus tyckte att dagen började i ganska seg takt eftersom att allt var nytt och något märkligt för honom. Men när nervositeten lagt sig så kom han in i arbetet.
”Jag visste att försäljning är en av mina styrkor så jag tvekade inte en sekund på att jag skulle lyckas med mitt jobb. Det var viktigt med laganda eftersom vi var tvungna att jobba som ett team.” säger Rasmus när han tänker tillbaka på dagen.

Det är tydligt att Rasmus har bra försäljaregenskaper.

”Jag var väldigt nöjd med att avsluta så många försäljningar.” säger Rasmus. Dock så förstår Rasmus att det kan finnas större utmaningar som väntar i det riktiga livet. ”När jag blir stor så kan jag se mig själv som säljchef även om det kan vara lite svårare än vad det har varit här på Me & MyCity.

SSAB Me & My City