– Inom de kommande 12 månaderna lanserar vi två nya varmvalsade höghållfasta stål som är skräddarsydda för applikationer inom chassin, säger José Puente, chef för produktportföljen riktad mot bilindustrin. De avancerade höghållfasta stålen överskrider 800 och 1000 MPa i brottgräns vilket erbjuder en unik kombination av egenskaper för maximerad hålexpansion och kantduktilitet.

SSAB producerar avancerade höghållfasta stål för transport- och bilindustrin. Produkter som hjälper designers och tillverkare att möta nya tuffa krav från kunder och branschen; minskad vikt och minskade utsläpp av koldioxid, ökad kostnadseffektivitet och förbättrad krocksäkerhet. Genom ett nära samarbete med kunder, forskningsinstitut och universitet, har SSABs FoU-avdelning tagit fram en rad nya erbjudanden.

SSAB introducerar också nya kallvalsade martensitiska stål med förbättrad planhet. Det senaste martensitiska stålet för kallformade applikationer av varumärket Docol, med brottgränser över 1700 MPa, är designat för framtida nya bilmodeller.

Hittills har högre sträckgräns påverkat duktiliteten för avancerade höghållfasta stålprodukter.

– Nu lanserar vi nya presshärdade stål. De är optimerade för att nå sträckgränser över 2000 MPa, men ändå med en god duktilitet, säger José Puente Cabrero.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Du kan träffa oss här:
Stora Leverantörsdagen i Göteborg, 14-15 oktober

Euro Car Body, Bad Nauheim, Tyskland, 20-22 oktober
Blechexpo, Stuttgart, Tyskland, 3-5 november

Presskontakt:
Marita Hane, Brand Manager, tel. +46 72 585 2847.

För bilder, vänligen besök SSAB:s bildbank

SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på NASDAQ OMX Nordic Exchange i Stockholm och sekundärnoterat på NASDAQ OMX i Helsingfors. www.ssab.com