Den nya servicen –Hardox Wearparts Webb-shop, förser kunder med enkel tillgång till produktbeskrivningar såsom dimensioner, material, toleranser, logistik och service på plats. Konceptet med Hardox Wearparts Webb-shoppen var ursprungligen lanserad i USA.– Detta kommer att tillåta kunderna att få igång en dialog med SSAB oavsett tidpunkt, dag som natt, vilket kommer att hjälpa till att påskynda ersättningsprocessen av slitdelar, enligt Johan Anderson, chef för affärsstrategi och marknadsföring för Hardox Wearparts. – I denna verksamhet är ett driftstopp kostsamt och webb-shoppen kan hjälpa oss att få kunderna att komma igång snabbare.

Besökare på Hardox Wearparts webb-shop kommer att hitta produkter som praktiskt katalogiserats enligt marknadssegment, som inkluderar gruvdrift – rörlig och fast, cement, återvinning, energi, stenbrott, konstruktion, metallprodukter och jordbruk.

När kunderna klickar på ett specifikt segment kan de välja den utrustning och den slitdel som de behöver, som kan vara en slitdel av standardformat eller en som har personanpassats. De skickar sedan en offertbegäran online och får ett snabbt svar på sin förfrågan av en representant vid ett lokalt center för Hardox Wearparts som ligger på nära avstånd för kunden. Kunder kan också skapa ett konto och hålla koll på tidigare förfrågningar, vilket gör det enkelt och bekvämt att upprepa en beställning.

– På SSAB är vi måna om att hjälpa våra kunder att lösa sina tuffaste slitstålsutmaningar, säger Anderson. Genom vår kunskap, expertis och genom våra produkter kan vi hjälpa kunderna att öka sin produktivitet och sin produktlivslängd samtidigt som de förbättrar produktionens drifttid. Webb-shoppen är en av många värdeadderande tjänster som vi erbjuder våra kunder.

Webb-shopparna till nio av SSABs egenägda center är nu tillgängliga och fler webb-shoppar kommer inom en snar framtid.

Du kan komma åt Webb-shoppen på http://www.hardoxwearparts.com/shop. Där finns det möjlighet att välja den butik som du föredrar. Det finns även en kort demonstration över hur webb-shoppen fungerar. Klicka här för att komma till videon.

För mer information, kontakta:

Fei Ying, Marknadsutvecklingschef för Hardox Wearparts, +46 155 25 47 22, [email protected]

Andie Drobnik, Marknadsutvecklingschef inom kommunikation och slitageservice, +1 630 810 4774, [email protected]

Bild text: Webb-shoppen är tillgänglig på flera sätt - på datorn, surfplattan och smartphonen.

Hardox Wearparts är världsledande tillverkare av slitdelar och slitdelsservice. Med mer än 150 servicecenter i över 50 länder, finns det alltid ett Hardox Wearparts-center nära dig. Hardox Wearparts är en del av SSAB, tillverkaren av Hardox slitstål.