Anläggningen på 8 500 kvadratmeter inrymmer världsledande utrustning för metallurgisk forskning, tester och simuleringar. Tretton forskningsingenjörer och tekniker utgör den samlade expertisen för att driva SSABs globala produkt- och processutveckling i USA.

- Den nya anläggningen kommer att förbättra servicen till våra kunder ytterligare. Genom att stödja våra kunder i deras produktutveckling och ökade tekniska utmaningar, stärker vi vår position som världsledande leverantör av höghållfasta stål, säger Olof Faxander, VD och koncernchef SSAB.

- Expansionen av SSAB och öppningen av den här anläggningen visar på tillväxtpotentialen för våra stål, säger David Britten, chef för SSABs affärsområde Americas. Forskningscentret symboliserar vår starka förankring i regionen och vi uppskattar det lokala stödet vi har från Iowa Department of Economic Development och Muscatine County Board of Supervisors. Genom den här anläggningen fortsätter SSAB att stärka sin roll som global ledare inom höghållfasta stål.

SSABs VD Olof Faxander och SSAB Americas chef David Britten är värdar för öppningsceremonin idag, tillsammans med Bret Mills, chef för Iowa Department of Economic Development samt Esther Dean, ordförande för Muscatine County Board of Supervisors.