Customer story

Kevyemmät ja vahvemmat kontit maksimoivat hyötykuorman

Vuonna 2001 Pohjois-Puolassa sijaitseva konttivalmistaja ZPUH JK Milosz Kiedrowski aloitti tiiviin yhteistyön ruotsalaisen ILAB Container AB -yhtiön kanssa ja sai siten jalansijaa Skandinavian markkinoilta. Vuonna 2008 JK lanseerasi erikoislujasta teräksestä valmistettavien kevytkonttien tuotannon, joten yritys tarvitsi uuden terästoimittajan. JK:n itsestään selvä valinta oli SSAB.

JK:n tuotantotilat sijaitsevat keskellä seesteistä pohjoispuolalaista maisemaa. Viidessä valtavassa, nykyaikaisessa hallissa SSAB:n toimittamat kuusimetriset teräslevyt muuttuvat kevytkonteiksi leikkaamalla, taivuttamalla, hitsaamalla, puhdistamalla ja maalaamalla. Sitten ne kuljetetaan Itämeren yli Skandinaviaan, jossa niitä käytetään pääasiassa jätteen keräämiseen, kuljettamiseen ja kierrättämiseen.

Aivan alusta asti JK:n johdolle oli selvää, että käytettävä teräs hankittaisiin SSAB:lta, koska se on laadultaan erinomaista ja valtaosa skandinavisista asiakkaista olettavat konttien olevan valmistettu SSAB:n teräksestä.

“Levyt ovat ohuempia ja kevyempiä. Käytämme levyistä lähes 100 %, jotta hinta pysyy samana kuin tavallisissa konteissakin.”

Miłosz Kiedrowski, Omistaja JK, Puola

Ensimmäisenä haasteena ILAB:n ja JK:n välisessä yhteistyössä oli tutustua uuteen materiaaliin ja oppia, miten voitaisiin hyödyntää kaikki niiden edut ja rakentaa kontit oikein. Alusta saakka SSAB:n asiantuntijat olivat mukana antamassa ensiluokkaista tukea ja apua.

Pääasialliset teräslaadut, joita JK ostaa SSAB:lta, ovat Strenx® 700 CR, Strenx® 700 MC, Hardox® 400 ja Hardox® 450. Uusien teräslaatujen käsittelemistä varten JK osti nykyaikaisia koneita leikkaamista ja taivuttamista varten sekä uusia hitsausajoneuvoja. Jotkut ajoneuvot ovat puoliautomaattisia.

Skandinavian asiakkaat huomasivat nopeasti uusien konttien tarjoamat edut. Ne ovat muita kevyempiä ja vahvempia ja niihin mahtuu jopa tonnin suurempi kuorma. Virtaviivaisemman muotoilun ansiosta niiden kuljetuksesta aiheutuvissa polttoainekustannuksissa säästetään noin 14 %. Tuotot ovat siis sekä ympäristön että talouden kannalta erinomaisia.

Nykyään 90 % kaikista JK:n Skandinavian markkinoille valmistamista konteista on SSAB:n erikoislujasta teräksestä valmistettuja kevytkontteja. Puolalainen yritys kuuluu myös kahteen SSAB:n asiakasohjelmaan: Hardox® In My Body ja My Inner Strenx®.

JK:n ajatuksena on aina ollut myydä uusia kevytkontteja samalla hinnalla kuin perinteisiä raskaampia versioitakin. Se toimi hyvin: erikoisluja teräs on hieman kalliimpaa, mutta toisaalta uuden kontin rakentamiseen tarvitaan vähemmän terästä ja sen tuotantoprosessi on yksinkertaisempi.

Toimitusjohtaja ja omistaja Milosz Kiedrowski oli ollut mukana yrityksessä viisi vuotta, kun hänen isänsä, yrityksen vuonna 1988 perustanut Janusz Kiedrowski, menehtyi äkillisesti vuonna 2016. Tragedian myötä hänen oli siirryttävä välittömästi yrityksen johtoon.

Hän on selviytynyt hyvin. Tuotanto on kasvanut kahdessa vuodessa 11 000 kontista (2015) 15 500 konttiin (2017), mutta silti sekä Puolan että vientimarkkinoilla kysyntä yhä ylittää tarjonnan.

TIETOA ZPUH JK Milosz Kiedrowskista

  • Toimitusjohtaja ja omistaja: Milosz Kiedrowski
  • Sijainti: Byslaw, Pohjois-Puola
  • Työntekijämäärä: 580
  • Liikevaihto vuonna 2017: PLN 150 milj. (EUR 36 milj.)
  • Pääasialliset tuotteet: Erikokoiset kontit. 90 % kaikista suurikokoisista konteista on SSAB:n erikoislujasta teräksestä valmistettuja kevytkontteja

www.jk.com.pl

 

Pääasialliset SSAB:n teräslaadut:

Ota yhteyttä

Paikallinen tukipalvelumme auttaa sinua missä tahansa oletkin.

Tilaa uutiskirjeemme

Tarkista SSAB-uutiskirjeiden tilausasetuksesi tilauskeskuksestamme

Tartu tilaisuuteen

Strenx® 

Strenx® luja teräs voi parantaa tuotteiden lujuutta, keveyttä, turvallisuutta, kilpailukykyisyyttä ja kestävää tuotantoa.

My Inner Strenx®

My Inner Strenx® on ohjelma valmistajille, jotka haluavat tehdä ensiluokkaisia sovelluksia Strenx®-rakenneteräksestä.

Hardox® wear plate

Hardox® wear plate is the world's leading abrasion-resistant (AR) steel. Hardox® is hard through and through, from the surface deep down to its core, giving you extended service life and high productivity in the most challenging environments.

Hardox® In My Body

Look for the Hardox® In My Body branded sign if you’re looking for bodies that are hard, tough, cost efficient and made from genuine Hardox® wear plate.

Kategoria ja tunnisteet

Related articles

tammi 31 2022

SSAB:n RD®-paalut ovat tärkeä osa Skanskan projektia Slussenin uudelleenrakentamiseksi

Slussenin uudelleenrakentamishanke on noin puolivälissä. Tähän mennessä SSAB on toimittanut Skanskalle noin 117 000 metriä paaluja, mikä vastaa 10 700 tonnia terästä. Skanska on yksi rakennusyhtiöistä, joiden tehtävänä on toteuttaa tämä massiivinen hanke.

helmi 27 2019

Horyong favors Strenx® steel for tallest truck-mounted aerial lifts and ladder cars in South Korea

South Korean-based Horyong Ltd boasts 28 years of know how in the production of truck-mounted aerial lifts, used in construction and other work sites. To meet customer demand, and possess the competitive edge needed on the global market, the company almost exclusively uses SSAB´s Strenx® performance steel in the special purpose vehicles manufactured.

tammi 30 2019

Successful concrete mixer design for Hyundai Motor with Hardox® steel

Since Hyundai Motor decided to go from regular steel to SSAB’s Hardox® abrasion-resistant steel when producing the concrete mixers for their special trucks the demand has surged. For Hyundai’s customers the long-term costs are reduced as the concrete mixer’s service life is doubled – at least.