Customer story

Fanalcan uudet jäteautot ovat jopa 10 prosenttia aiempaa keveämpiä Hardox®- ja Strenx®-teräksen ansiosta

Fanalcan uudet jäteautot

Kolumbialainen jäteautojen valmistaja Fanalca siirtyi käyttämään Hardox®-kulutuslevyä ja Strenx®-rakenneterästä asiakkaiden vaatimuksesta. Asiakkaat saavat nyt kerättyä aiempaa enemmän jätettä uusiin, kevyempiin autoihin jokaisella ajolla, mikä kasvattaa tuottoa.

"Aloitimme suuren mittakaavan tuotannon viime vuonna, kun saimme tarjouksen Bogotán kaupungilta, jonne toimitimme 100 jätepuristinta", sanoo Diego Reyes, Fanalca S.A.:n ympäristö- ja koriyksikön myyntipäällikkö. "Olemme tänä vuonna myyneet kalustoa myös muille asiakkaille, ja he ovat olleet erittäin tyytyväisiä uuden kulutuslevyn ja kevyen rakenteen ansiosta."

Kolumbian Calissa toimiva Fanalca valmistaa jätteenkeräyskalustoa ja kontteja Hardox®-kulutuslevystä ja Strenx®-rakenneteräksestä. Yritys aloitti SSAB:n terästuotteiden käytön muutama vuosi sitten asiakkaiden vaatimuksesta ja vastatakseen kilpailuun sekä kansallisella että maailmanlaajuisella tasolla.

"Maailmanlaajuisesti käytettävät jätepuristimet valmistettiin kevyestä teräksestä, eikä Fanalca halunnut jäädä jälkeen", Reyes sanoo.

Fanalca liittyi vuonna 2017 Hardox® In My Body -asiakasohjelman jäseneksi, koska yritys halusi saada mahdollisimman paljon irti yhteistyöstään SSAB:n kanssa.

"SSAB on auttanut meitä viemään hankkeitamme eteenpäin, mikä erottaa meidät eduksemme kilpailijoistamme.”

Diego Reyes, Fanalcan myyntipäällikkö

”Se antaa yritykselle kilpailuetua”, Reyes sanoo. “Maailmanlaajuisesti trendi on siirtynyt kohti laadukkaita, kevyitä materiaaleja. Hardox® In My Body -merkki tuotteissamme osoittaa, että käytämme korkealaatuista terästä ja erotumme kilpailijoistamme, koska voimme tarjota innovatiivisia tuotteita. Asiakkaat tuntevat ohjelman ja arvostavat sitä."

Hardox® In My Body -jäsenyys tarkoittaa laajamittaista tukea SSAB:ltä.

"SSAB on auttanut meitä viemään hankkeitamme eteenpäin, mikä erottaa meidät eduksemme kilpailijoistamme”, Reyes sanoo. "Olemme pystyneet keventämään jätepuristintemme painoa. Asiakkaalle tämä uusi tuote tuo säästöjä, sillä puristimeen voi lastata suurempia kuormia, jolloin toiminta on kannattavampaa."

Fanalcan asiakkaat voivat kasvattaa tulojaan uusien, kevyempien jäteautojen avulla, sillä he voivat kerätä enemmän roskia jokaisella kierroksella. SSAB:n terästuotteiden käytöllä on muitakin positiivisia vaikutuksia.

“Laitteistot ovat kestävämpiä, sillä teräs kestää nyt huomattavasti enemmän kulutusta, eikä osia tarvitse vaihtaa yhtä usein kuin ennen”, Reyes toteaa. "Vaihtoväli on noin kaksi kertaa pidempi kuin perinteisellä teräksellä. Lisäksi ympäristönäkökulmasta polttoaineen kulutus on paljon alhaisempaa, koska auto painaa tyhjänä vähemmän. Tämä tarkoittaa myös sitä, että renkaita, jousitusta ja jarruja vaihdetaan harvemmin."

Fanalca käyttää Hardox® 450- ja Strenx® 700 -teräksiä sekä SSAB:n ohutseinäputkia jätepuristimiin ja kontteihin. Manaseth Gutierrez, yrityksen tuotesuunnittelupäällikkö, kokeilee jatkuvasti uusia ratkaisuja SSAB:n tuotteiden avulla.

"Tällä hetkellä käytämme SSAB:n terästä kaikissa jätepuristimissamme", hän sanoo. "Käytämme sitä myös rakennusjätteen ja kiinteän jätteen säilytyskonteissa ja alamme ottaa sitä käyttöön kaikissa raskaan kuorman perävaunuissamme. Tavoitteenamme on, että koko tuotevalikoimamme valmistetaan SSAB:n teräksistä."

Hardox® 450 -terästä käytetään osiin, jotka ovat suoraan kontaktissa kuormaan, kun taas kantavat rakenteet on valmistettu Strenx® 700 -teräksestä. SSAB:n materiaaleihin siirtyminen on ollut Fanalcalle mullistavaa.

”Parantelua voi aina jatkaa, mutta materiaalien vaihtaminen on auttanut meitä ottamaan edistysaskelia", Gutierrez sanoo. “Muutkin kuin asiakkaat tuntevat SSAB:n teräksen laadun. Tiedämme sen olevan ainoa teräs, joka takaa kauttaaltaan yhtenäisen kovuuden."

Tietoa Fanalcasta

  • Fanalca toimii kaikkialla Kolumbiassa.
  • Yritys on valmistanut autonosia 60 vuotta ja se aloitti jätepuristinten valmistuksen vuonna 1981.
  • Yritykseen kuuluu ympäristöyksikkö, joka valmistaa jätepuristimia ja jätteiden keräyskontteja.


Fanalcan tuotteissa käytetyt SSAB-teräsmateriaalit

  • Hardox® 450 litteissä osissa (työntö-, pyyhkäisy- ja pakkausosat), jäteautojen lavojen kyljissä ja konttien lattiaosissa roll-on/roll-off-sovelluksissa. Jotkin kontit on valmistettu 100-prosenttisesti Hardox®-teräksestä. Painoa on saatu vähennettyä mallista riippuen 6–10 prosenttia.
  • Strenx® 700 jäteautojen lavojen tukiosissa ja konttien seinissä. Painoa on saatu vähennettyä 6 prosenttia.
  • Ohutseinäputket työntö-, ja pyyhkäisyosissa sekä kiinteissä osissa ja vinssirakenteissa.

Ota yhteyttä

Pystymme tarjoamaan sinulle paikallista tukea, missä ikinä toimitkin.

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme ja hallinnoi tilauksiasi

Hyödynnä edut nyt

Hardox®-kulutuslevy

Hardox®-kulutuslevy on maailman johtava kulutusteräs. Hardox®-teräs on kauttaaltaan yhtä kovaa, mikä takaa pidemmän käyttöiän ja hyvän tuottavuuden vaikeimmissakin ympäristöissä.

Hardox® In My Body

Hardox® in My Body -merkki takaa, että tuotteet ovat kestäviä, lujia ja kustannustehokkaita, ja että ne on valmistettu aidosta Hardox®-kulutuslevystä.

Strenx® 

Strenx®-rakenneteräs voi parantaa tuotteidesi lujuutta, keveyttä, turvallisuutta ja kilpailukykyä ja tehdä tuotannostasi kestävämpää.

Kategoria ja tunnisteet

Related articles

joulu 8
Customer story

Infra Supply valitsi luotettavat ja joustavat SSAB:n teräsputket uraauurtavaan hankkeeseen

Joustavuus, luotettavat toimitukset ja nopea reagointi: näistä syistä Infra Supply valitsi SSAB:n putkitoimittajakseen hankkeessa, jossa rakennetaan ainutlaatuista ratkaisua Göteborgissa sijaitsevan akkutehtaan jäähdytykseen. Kun hanke on valmis, kierresaumahitsatut teräspaineputket kuljettavat käsiteltyä jätevettä tehtaan jäähdyttämistä varten, minkä jälkeen vesi palautetaan kaukolämpöverkkoon ja hyödynnetään asuinrakennusten lämmityksessä.

joulu 4
Customer story

Nordec valmistaa ja asentaa SSAB Domex® -teräksestä valmistettuja rakenteita Suomen kaikkien aikojen suurimpaan siltaan

Rakenteilla oleva Kruunuvuorensilta mullistaa Helsingin liikenteen ja siitä tulee yksi pääkaupungin uusista maamerkeistä. Kaiken perustana on yli 3 000 tonnia SSAB Domex® -terästä.

loka 11
Customer story

SSAB:n ja Gestampin yhteistyö autoteollisuuden vahvemman ja kevyemmän tulevaisuuden puolesta

Viime vuosina sanat ”turvallisempi” ja ”kevyempi” näyttävät muodostuneen iskusanoiksi, jotka määrittävät autoteollisuuden yhteisen vision. Tässä tekstissä kerromme, miten SSAB:n ja sen asiakkaan Gestampin yhteistyön tuloksena syntyi ainutlaatuinen, räätälöity teräslaatu, jonka ansiosta autoteollisuuden tuotteet ovat tulevaisuudessa entistä turvallisempia ja kevyempiä.