Customer story

SSAB:n RD®-paalut ovat tärkeä osa Skanskan projektia Slussenin uudelleenrakentamiseksi

Slussenin uudelleenrakentamishanke on noin puolivälissä. Tähän mennessä SSAB on toimittanut Skanskalle noin 117 000 metriä paaluja, mikä vastaa 10 700 tonnia terästä. Skanska on yksi rakennusyhtiöistä, joiden tehtävänä on toteuttaa tämä massiivinen hanke.

”Olimme alusta alkaen tyytyväisiä siihen, että SSAB:n RD-paaluseinä oli markkinoilla, sillä ilman niitä tämä projekti olisi kestänyt paljon kauemmin”, Skanskan projektipäällikkö Marzena Burzec-Burzynska kertoo.

Slussen rakennettiin alun perin vuonna 1642 Södermalmin ja vanhakaupungin välille suluksi. Nykyään se on yksi Tukholman tärkeimmistä liikenteen solmukohdista, jonka läpi kulkee päivittäin 30 000 autoilijaa, 26 000 pyöräilijää, 23 000 jalankulkijaa ja 270 000 metromatkustajaa. Slussen on rakennettu uudelleen useita kertoja 1600-luvun jälkeen. Nykyinen uudistus alkoi vuonna 2016, koska viimeisin Slussen, joka rakennettiin 1930-luvulla, alkoi olla elinkaarensa päässä. Vanha Slussen on perustettu niin kutsutuilla Franki-paaluilla vettä läpäisevästä huokoisesta betonista. Tietyt osat olivat painuneet jopa 20 senttimetriä, kun taas toiset osat olivat murentuneet ja ruostuneet. Päädyttiin siihen, että koko rakenne oli purettava ja rakennettava uudelleen alusta alkaen.

”Ilman SSAB:n RD-paaluseiniä tämä projekti olisi kestänyt paljon kauemmin.”

Marzena Burzec-Burzynska, Skanskan projektipäällikkö

Houkutteleva tapaamispaikka

Kun uusi Slussen on valmis, se palvelee vähemmän autoja ja tarjoaa parempia ratkaisuja jalankulkijoille, pyöräilijöille ja joukkoliikenteeseen. Tukholman kaupunki haluaa tehdä siitä myös houkuttelevan kohtaamispaikan, joten suunnitelmaan sisältyy puisto ja torialue. Viimeisenä muttei vähäisimpänä uudistusprojektina varmistetaan puhtaan juomaveden saanti Mälaren-järveltä kahdelle miljoonalle asukkaalle.

Projekti käynnistyi vuonna 2016 ja on jo hyvässä vauhdissa. Tähän mennessä SSAB on toimittanut Skanskalle Slussenin hankkeeseen 117 000 metriä paaluja, mikä vastaa 10 700 tonnia terästä.

 

SSAB:n RD®-paaluilla on tärkeä rooli

Marzena Burzec-Burzynska kertoo, että SSAB:n RD®-paaluseinillä on erityisen tärkeä rooli tässä haastavassa projektissa.

”RD-paaluseiniä käytetään teräsponttien sijaan silloin, kun maaperäolosuhteet sitä vaativat tai kun haluamme pienentää vaikutuksia alueelle, koska poraaminen aiheuttaa vähemmän tärinää”, hän selittää ja lisää: ”Koska työmaa on niin lähellä Tukholman vanhaakaupunkia ja metroa, tämä menetelmä oli ensisijainen valinta.”

Slussenia ympäröivällä alueen geologia on monimuotoinen ja kallioperä on paikoin jopa 70 metrin syvyydessä. Maaperä koostuu Tukholman harjanteen eri kerroksista ja vuosisatojen aikana kertyneestä täytemaasta. Siksi Slussenissa käytetään erilaisia paaluja maaperästä riippuen.

RD®-paaluseinät soveltuvat vaativiin olosuhteisiin

RD®-paaluihin perustuvat ja poraamalla asennettavat RD®-paalutukiseinät soveltuvat vaikeisiin pohjaolosuhteisiin. RD®-paaluseinät on toimivat erityisen hyvin sellaisissa tukiseinärakenteissa, joihin kohdistuu vaakakuormituksen lisäksi myös pystykuormitusta.

”RD-paaluseinien avulla voimme myös rakentaa väliaikaisen rantamuurin, joka mahdollistaa varsinaisten rakenteiden vaatimien syvien kaivantojen tekemisen. Työ tapahtuu keskellä kaupunkia, missä ei ole paljon tilaa, ja RD-paaluseinien ansiosta saamme työt tehtyä käytössämme olevalla rajoitetulla alueella”, Marzena Burzec-Burzynska jatkaa.

 

Sujuva yhteistyö

Kun Skanska aloitti Slussen-projektin suunnittelun, SSAB:n RD®-paaluseinät olivat tunnettu ratkaisu markkinoilla. Projektin alkamisen jälkeen Marzena Burzec-Burzynska ja hänen kollegansa ovat olleet tyytyväisiä toimituksiin.

”Yhteistyömme SSAB:n kanssa on ollut erittäin toimivaa ja aina sujuvaa”, hän sanoo. ”Toimitusajat ovat luotettavia ja joustavia, ja saamme laadukkaan, kilpailukykyisesti hinnoitellun tuotteen ja kaiken tarvittavan dokumentaation.”

Toinen tärkeä osa-alue on kestävä kehitys.

”Meidän on varmistettava, että projekti vaikuttaa mahdollisimman vähän ympäristöön. Tämä on tärkeää Skanskalle, ja arvostamme SSAB:n työtä tuotteidensa kestävän kehityksen parantamiseksi”, Marzena Burzec-Burzynska toteaa ja lisää lopuksi: ”SSAB:n kaltainen suuri yritys, joka panostaa vihreisiin ratkaisuihin, voi vaikuttaa merkittävästi koko Ruotsiin.”

Tietoja Skanskasta

  • Vuonna 1887 perustettu Skanska AB on ruotsalainen kansainvälisesti toimiva rakennus- ja projektikehitysyhtiö.
  • Construction Global -lehden mukaan yritys on maailman viidenneksi suurin rakennusyhtiö.
  • Skanska työllistää noin 32 500 henkilöä 11 maassa, ja sen vuotuinen liikevaihto vuonna 2020 oli 158,6 miljardia Ruotsin kruunua.
  • Skanskan toimeksianto Slussenin rakentamisessa sisältää purkamisen, kaivutyöt sekä uusien sulkujen ja laitureiden rakentamisen.

 

www.skanska.com

 

 

SSAB:n tuotteet Slussenissa

SSAB on toimittanut Slusseniin yhteensä 117 000 metriä paaluja, mikä vastaa 10 700 tonnia terästä. Tähän lukeutuvat:

  • RD®-paaluseinät: 14 900 metriä RD400/12.5-paalukokoa, 8 800 metriä RD320/12.5-paalukokoa ja 6 800 metriä RD320/10-paalukokoa, yhteensä 3 500 tonnia
  • RD®-paalut: RD320/12.5 ja RD220/12.5, yhteensä yli 78 700 metriä tai 7 100 tonnia

Ota yhteyttä

Pystymme tarjoamaan sinulle paikallista tukea, missä ikinä toimitkin.

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme ja hallinnoi tilauksiasi

Hyödynnä edut nyt

RR®- ja RD®-suurpaalut

RR®- ja RD®-suurpaalut valmistetaan kierresaumahitsatuista putkista. Paalukoot: 400 – 1 200 mm. RR- ja RD®-suurpaaluja voidaan valmistaa myös asiakkaan haluamalla halkaisijalla ja seinämänpaksuudella.

Kategoria ja tunnisteet

Related articles

joulu 8
Customer story

Infra Supply valitsi luotettavat ja joustavat SSAB:n teräsputket uraauurtavaan hankkeeseen

Joustavuus, luotettavat toimitukset ja nopea reagointi: näistä syistä Infra Supply valitsi SSAB:n putkitoimittajakseen hankkeessa, jossa rakennetaan ainutlaatuista ratkaisua Göteborgissa sijaitsevan akkutehtaan jäähdytykseen. Kun hanke on valmis, kierresaumahitsatut teräspaineputket kuljettavat käsiteltyä jätevettä tehtaan jäähdyttämistä varten, minkä jälkeen vesi palautetaan kaukolämpöverkkoon ja hyödynnetään asuinrakennusten lämmityksessä.

joulu 4
Customer story

Nordec valmistaa ja asentaa SSAB Domex® -teräksestä valmistettuja rakenteita Suomen kaikkien aikojen suurimpaan siltaan

Rakenteilla oleva Kruunuvuorensilta mullistaa Helsingin liikenteen ja siitä tulee yksi pääkaupungin uusista maamerkeistä. Kaiken perustana on yli 3 000 tonnia SSAB Domex® -terästä.

loka 11
Customer story

SSAB:n ja Gestampin yhteistyö autoteollisuuden vahvemman ja kevyemmän tulevaisuuden puolesta

Viime vuosina sanat ”turvallisempi” ja ”kevyempi” näyttävät muodostuneen iskusanoiksi, jotka määrittävät autoteollisuuden yhteisen vision. Tässä tekstissä kerromme, miten SSAB:n ja sen asiakkaan Gestampin yhteistyön tuloksena syntyi ainutlaatuinen, räätälöity teräslaatu, jonka ansiosta autoteollisuuden tuotteet ovat tulevaisuudessa entistä turvallisempia ja kevyempiä.