SSAB ja Mercedes-Benz solmivat kumppanuuden saadakseen fossiilivapaan teräksen käyttöön ajoneuvotuotannossa mahdollisimman pian: SSAB:n fossiilivapaasta teräksestä valmistettavien runkojen ensimmäisiä prototyyppiosia suunnitellaan jo ensi vuodelle. Vuoteen 2039 mennessä Mercedes-Benzin uuden henkilöautokannan koko arvoketju on hiilineutraali.

Vuonna 2026 SSAB aikoo toimittaa markkinoille fossiilivapaata terästä kaupallisessa mittakaavassa sen jälkeen, kun Oxelösundin masuunit vaihdetaan valokaariuuniin. SSAB käyttää HYBRIT-teknologiaa, joka korvaa rautamalmipohjaisen teräksen tuotannossa perinteisesti käytetyn hiilen ja koksin fossiilivapaalla sähköllä ja vedyllä. Prosessi eliminoi käytännössä teräksen tuotannon hiilidioksidipäästöt.

”Olemme erittäin iloisia saadessamme Mercedes-Benzin kumppaniksemme fossiilivapaille terästuotteille. Rakennamme yhdessä täysin fossiilivapaata arvoketjua aina loppuasiakkaalle asti”, SSAB:n toimitusjohtaja Martin Lindqvist sanoo. "Olemme ylpeitä voidessamme vähentää maailmanlaajuisia hiilidioksidipäästöjä yhteistyössä uuden kumppanimme kanssa."

SSAB, LKAB ja Vattenfall perustivat HYBRITin vuonna 2016 tavoitteenaan kehittää tekniikka, joka käyttää vetyä ja fossiilivapaata sähköä teräksenvalmistuksessa koksin sijaan. Elokuussa 2021 SSAB pystyi esittelemään maailman ensimmäiset fossiilivapaat teräkset, joiden valmistus perustui HYBRITin Luulajan pilottilaitoksella vetypelkistyksellä valmistettuun rautasieneen. Tämä oli tärkeä askel matkalla kohti täysin fossiilivapaata teräksen tuotannon arvoketjua.

Lisätietoja kumppanuudesta Mercedes-Benzin kanssa on osoitteessa Daimler Global Media Site.

Lisätietoja:
Mia Widell, Press Relations Manager, SSAB, +46 76 527 25 01, [email protected]