Tämän kumppanuuden ansiosta Faurecia, yksi maailman johtavista autoteollisuusteknologiayrityksistä, on ensimmäinen autoteollisuuden tavarantoimittaja, joka tutkii fossiilivapaan teräksen mahdollisuuksia SSAB:n kanssa.

Osana yhteistyötä Faurecia aloittaa SSAB:n fossiilivapaan teräksen käytön istuinrakenteissaan vuodesta 2026 alkaen. SSAB toimittaa Faurecialle toimialan kunnianhimoisimman ja edistyneimmän teknologian avulla valmistettua fossiilivapaata terästä, jonka valmistuksessa käytetään vihreää vetyä ja fossiilivapaata sähköä koksin, hiilen ja muiden perinteisesti teräksen valmistuksessa käytettyjen raaka- ja polttoaineiden sijaan.

”Olemme erittäin iloisia voidessamme työskennellä Faurecian, autoteollisuuden edelläkävijätoimittajan, kanssa kehittääksemme kehittyneitä, lujia, fossiilivapaita terästuotteita. Olemme vahvistaneet yhteistyötämme ja kasvattaneet liiketoimintaamme Faurecian kanssa jo jonkin aikaa keskittyen kehittyneisiin korkean lujuuden teräksiin, jotka tekevät auton osista vahvempia, kevyempiä ja turvallisempia. Nyt olemme sitoutuneet nostamaan yhteistyömme uudelle tasolle toimittamalla fossiilivapaita SSAB:n AHSS-teräksiä yhä enemmän vuodesta 2026 alkaen, jotta voimme edistää Faurecian hiilidioksidipäästöjen vähennystavoitteita ja samalla vähennämme maailmanlaajuisia hiilidioksidipäästöjä”, sanoo SSAB:n toimitusjohtaja Martin Lindqvist.

”Olemme erittäin ylpeitä, että olemme ensimmäinen autoteollisuuden toimittaja, joka turvaa fossiilivapaan teräksen toimitukset SSAB:n avulla. Tämä on merkittävä askel hiilidioksidineutraaliusmatkallamme Scope 3:n osalta. Etenemme päättäväisesti laatimamme tiekartan mukaisesti ja teemme kaikkemme saavuttaaksemme tavoitteemme,” sanoo Faurecian toimitusjohtaja Patrick Koller.

SSAB:n tavoitteena on toimittaa fossiilivapaata terästä markkinoille kaupallisessa mittakaavassa vuonna 2026 ja muuttaa asteittain kaikki toimintansa ja tulla täysin fossiilivapaaksi yritykseksi vuoteen 2030 mennessä.

SSAB:n fossiilivapaa teräs on valmistettu rautasienestä, joka on valmistettu HYBRIT-teknologialla. SSAB, LKAB ja Vattenfall perustivat HYBRITin vuonna 2016 tavoitteenaan kehittää tekniikka, joka käyttää vetyä ja fossiilivapaata sähköä teräksenvalmistuksessa koksin sijaan. Elokuussa 2021 SSAB pystyi esittelemään maailman ensimmäiset fossiilivapaat teräkset, joiden valmistus perustui HYBRITin Luulajan pilottilaitoksella vetypelkistyksellä valmistettuun rautasieneen.

Lisätietoja:
Mia Widell, lehdistöpäällikkö, SSAB, +46 76 527 25 01, mia.widell @ ssab.com
Marie Le Men, kestävän kehityksen viestintäjohtaja, Faurecia, +33 (0)1 72 36 70 00