Swedish Steel Prize -palkinto jaetaan vuosittain innovatiiviselle desing-ratkaisulle, jossa on hyödynnetty erikoislujaa terästä. Tänä vuonna italialainen CTE S.p.A. on yksi neljästä finalistista, ja voittaja julkistetaan 24. toukokuuta Tukholmassa järjestettävässä palkintojenjakotilaisuudessa. Tilaisuus on osa kolmipäiväistä tapahtumaa, jossa sadat teräsalan ammattilaiset eri puolilta maailmaa osallistuvat seminaareihin ja vierailuihin SSAB:n tehtailla.

CTE valittiin finalistiksi kuorma-autoon kiinnitettävän MP 32.19 -nostolaitteensa ansiosta. Uusi, kilpailukykyinen tuote on ainutlaatuinen markkinoilla. Sen enimmäiskorkeus on 32 metriä ja kantama 19 metriä, ja se asennetaan pieneen, seitsemäntonniseen kuorma-autoon. Laitteessa on ainutlaatuinen, 180 astetta kääntyvä nostopuomi, joten sitä on tavallista helpompi ohjata kulmissa ja ahtaissa tiloissa.

”Päätavoitteenamme oli tehdä nostolaitteesta tavallista tehokkaampi ja monipuolisempi eli suunnitella korkealle ulottuva, mutta samalla kuitenkin kompakti, vain 7 tonnia painava ajoneuvo, joka on ainutlaatuinen koko maailmassa. Halusimme tehdä laitteesta tavallista kevyemmän mutta kuitenkin rakenteeltaan lujemman, jotta työskentely sen kanssa olisi mahdollisimman turvallista”, CTE:n teknologiajohtaja Roberto Fenner kuvailee.

Sekä laitteen rungossa että nostopuomissa on käytetty kattavasti erikoislujaa terästä, jotta rakenteen edellyttämät erityisominaisuudet ja keveys on saatu toteutettua.

"Asiakkaidemme työskentelyn helpottaminen on paras palkinto, ja se onkin aina ollut mottomme. CTE MP 32.19 on tästä erinomainen esimerkki, sillä se on sekä monipuolinen että helppokäyttöinen tuote. Pääsimme tähän lopputulokseen ainoastaan huolellisen suunnittelun ja erikoislujan teräksen ansiosta", Fenner toteaa.

Swedish Steel Prize -tuomariston perustelut CTE:n valinnalle Swedish Steel Prize 2018 -finalistiksi ovat:

CTE on kehittänyt kuorma-autoon kiinnitettävän pienikokoisen nostolaitteen, joka on poikkeuksellisen monipuolinen ja ulottuu erittäin korkealle sekä ahtaisiin paikkoihin. Kompaktissa nostopuomissa on ainutlaatuinen korotettu kääntömekanismi, jonka ansiosta laitetta on perinteisiä nostolaitteita helpompi ohjata kulmissa ja ahtaissa tiloissa. Ominaisuudet on saavutettu huolellisen suunnittelun, puomin poikkileikkausten optimoinnin ja erikoislujan teräksen avulla.

Lisätietoja:
Eva Petursson, Swedish Steel Prize -tuomariston puheenjohtaja, +46 243 712 04
Anna Rutkvist, projektipäällikkö, Swedish Steel Prize, +46 243 716 40