GreenCoat on laaja valikoima maalipinnoitettuja terästuotteita rakennusteollisuuden käyttöön. Yksi etu on uraauurtava, biopohjaiseen teknologiaan (BT) pohjautuva pinnoite useimmissa GreenCoat-tuotteissa: patentoitu ratkaisu, jossa käytetään ruotsalaista rypsiöljyä perinteisten fossiilisten öljyjen sijaan. Tuloksena on korkealaatuinen, kestävän kehityksen mukainen pinnoite, joka kestää korroosiota, UV-säteilyä ja naarmuja ja jota voidaan muovata käsin jopa -15 °C:ssa. GreenCoat-valikoimaan kuuluu monia erilaisia tuotteita ja lähes loputon määrä värejä.
Club-Hotel Riu Helios Paradise
SSAB Weathering tarjoaa monia huomattavia arkkitehtonisia etuja, sillä pinta ei tarvitse ruosteenestoa ennen käyttöä. Sen sijaan siihen muodostuu patinaa, eräänlainen kova pinta, joka toimii suojapinnoitteena ja estää ruostumista. Pintaa ei tarvitse maalata, mutta jos se on maalattu, se kestää naarmuja ja muuta kulumista, sillä teräksen altistuessa vuorotellen kosteille ja kuiville olosuhteille sen pintaan muodostuu patinaa. SSAB Weathering -teräksestä on saatavilla eri vahvuuksia, jotka tarjoavat arkkitehdeille monia mahdollisuuksia.

Pääetu on kuitenkin patina ja mahdollisuus säästää aikaa, rahaa ja ympäristöä maalaamalla vähemmän tai ei ollenkaan.

Bulgariassa sijaitseva klubihotelli Riu Helios Paradise on esimerkki siitä, miten GreenCoat yhdistää esteettisyyttä ja toiminnallisuutta arkkitehtuurissa. Tyylikästä ilmettä varten arkkitehdit suunnittelivat näyttävän sarjan kaarevia ja kupolimaisia kattoja, mutta tarvitsivat sopivaa kattomateriaalia, jota pystyttiin muotoilemaan helposti ja joka säilyttäisi värinsä ja ulkonäkönsä ajan saatossa. GreenCoat PLX Pro BT, huippuluokan metallikattotuote valittiin sen muovattavuuden, kestävyyden, pienen painon ja vahvan UV-säteilyn kestävyyden sekä sen ympäristöetujen vuoksi.
Weusthagpark Watchtower
Esimerkki SSAB Weathering -teräksen monipuolisesta käytöstä arkkitehtuurissa on puolestaan Weusthag-puiston vahtitorni Alankomaissa. Siitä lähtien kun uusi moottoritie jakoi Hengelossa sijaitsevan Weusthagin luonnonpuiston kahtia, arkkitehdit yrittivät luoda visuaalisen yhteyden molempien puolien välille. Ratkaisun täytyi sulautua ympäristöön, ja sillä täytyi olla sekä kulttuurinen että ajanvietteellinen tehtävä.

Paikallisen arkkitehdin ja teräsrakenneyrityksen suunnittelema voittoprojekti on 22 metriä korkea näköalatorni, joka on valmistettu säänkestävästä COR-TEN-teräksestä. Kuori on valmistettu ohuista teräslevyistä, joissa on lehdenmuotoisia lävistyksiä ja kurkistusaukkoja luomaan läpinäkyvyyttä. Materiaali taitettiin kahteen kerrokseen erityistekniikalla, mikä paransi jäykkyyttä ja antoi taiteellisemman vaikutelman. Torni on suosittu valokuvaajien ja vierailijoiden keskuudessa: he kiipeävät mielellään ylös ja nauttivat upeista maisemista. 

Teksti: Isabelle Kliger