Qingdaossa Kiinassa sijaitseva Sinotruk Qingdao valmistaa kuorma-autoja, sekoittimia, jäteautoja, panssaroituja autoja, puoliperävaunuja ja hydraulisia komponentteja. Sinotrukin ajoneuvoja käytetään monilla aloilla, kuten rakennustyömailla, kuljetuksissa, terveysalalla, lentokentillä, kaivoksissa ja teräksen tuotannossa. Vuonna 1954 perustetun Sinotruk Qingdaon kansainväliset asiakkaat luottavat sen korkealaatuisiin laitteisiin, jotka ovat kestäviä ja pitkäikäisiä, ja SSAB:n teräs on mahdollistanut entistä älykkäämmän tekniikan helppoon käyttöön, parempaan kannattavuuteen ja luonnonvarojen turvaamiseen.

”Olemme hiljattain viimeistelleet U:n muotoiset kippilavamme SSAB:n teräsmateriaaleilla ja sen teknisellä tuella”, Sinotruk Qingdaon teknisen keskuksen apulaisjohtaja Cheng Xiaodong kertoo. ”Aikomuksenamme on valmistaa kevyempiä kuorma-autoja yhdessä SSAB:n kanssa sekä kasvaa ja innovoida entistä enemmän.”

Sinotruk Qingdao alkoi käyttää SSAB:n Domex 700 -terästä 2002 saadakseen enemmän vahvuutta ja kestävyyttä sen kuorma-autoihin ja puoliperävaunuihin. Vuonna 2013 yritys alkoi käyttää Hardox 450 -terästä sen kaikissa kaivosautoissa. ”Olemme huomanneet, että Hardox 450 on todella parantanut tuotteittemme luotettavuutta, pidentäneet niiden käyttöikää ja nostaneet niiden kilpailukykyä markkinoilla”, Cheng sanoo.

Vuonna 2016 Sinotruk Qingdao hyväksyttiin SSAB:n Hardox In My Body -ohjelmaan. ”Tämä kumppanuus tarkoittaa Hardox 450 -teräksen tuomien etujen lisäksi, että saamme paljon tukea SSAB:n asiantuntijoilta rakennesovelluksista, materiaalin hitsauksesta ja muotoilusta”, Cheng kertoo.

Sinotruk Qingdao esitteli SSAB:n Hardox 450 -terästä sisältäviä tuotteita 122. Canton Fair -messuilla, Aasian suurimmassa kauppatavaroiden näyttelyssä. Messuvierailijat ihailivat Sinotrukin HOWO 6x4 -kuorma-auton kevyttä painoa, pientä polttoainekulutusta, hyvää kulutuksen kestoa ja yleistä houkuttavuutta – kiitos Hardox-kulutuslevystä tehdyn muotoilun. ”Uskomme Hardox-levyyn ja Hardox In My Body -ohjelmaan”, Cheng sanoo.

TIETOJA SINOTRUKISTA

Toimitusjohtaja: Wang Yingbo 
Yritys perustettu: 1954
Työntekijöiden määrä: 1 500
Sijaintipaikka: Qingdao, Shandongin provinssi, Kiina
Tärkeimmät tuotteet: Kiinan kolmanneksi suurimman raskaiden kuorma-autojen valmistajan tytäryhtiönä Sinotruk Qingdao valmistaa pääasiassa yli 300 erilaista raskaiden kuorma-autojen, erikoisajoneuvojen ja kaivinkoneiden mallia sekä 50 erilaista komponenttityyppiä, kuten raskaiden kuorma-autojen hydraulista nostojärjestelmää. 

Teksti: Sarah Miller
Kuva: Sinotruk