Coskunlar on Länsi-Turkissa sijaitseva perheyritys, joka on toimittanut kulutusosia kaivoksiin, kierrätyslaitoksiin ja koneiden valmistajille vuodesta 1970 lähtien. Kulutusosat on valmistettu Hardox-kulutuslevyistä, ja tyypillisiin sovelluksiin kuuluvat kulutusosat kaivosten liikkuviin ja kiinteisiin laitteisiin, kierrätyslaitosten teriin ja siivilöihin sekä keramiikkatehtaiden kouruihin ja kauhojen teriin.
Hardox
Vuonna 2013 Coskunlar nimitettiin viralliseksi Hardox Wearparts -keskukseksi. Myynnin ja liiketoiminnan kehityspäällikkö Halil Coskun sanoo, että jäsenyys Hardox Wearparts -verkostossa on antanut Coskunlarille mahdollisuuden parantaa sen palvelutasoa.

”SSAB:ltä saamallamme koulutuksella olemme parantaneet osaamistamme kulutusosien prosessoinnista ja niiden sovelluksista eri teollisuudenaloilla”, hän kertoo. ”Voimme tarjota asiakkaillemme parempaa palvelua ja olemme saaneet liiketoimintaa myös muilta aloilta.”

Coskunlarin liiketoiminta on parantunut entisestään, kun se on esitellyt asiakkailleen kulutusosien parantunutta laatua ja pidempää käyttöikää. Coskunlar on alueensa ainoa Hardox Wearparts -keskus ja on nyt lähes kaikkien turkkilaisten kultakaivosten toimittaja.

Coskunlar on tehnyt yhteistyötä SSAB:n kanssa kaivosasiakkaittensa käyttämien osien päivityksessä. Seisokkeja on lyhennetty menestyksekkäästi, kun asiakkaille alettiin tarjota Hardox 550-, Hardox 600- ja Hardox Extreme -teräksistä valmistettuja tuotteita, jotka painavat vähemmän ja joiden käyttöikä on pidempi kuin aiemmin käytössä olleiden osien. SSAB auttoi Coskunlaria kyseisessä projektissa 3D-laserskannauksella, joka mahdollisti käytettyjen laitteiden oikeiden mittojen määrittämisen minimaaliseen tarkkuusasteeseen saakka.

”Hardox Wearparts -keskuksena olemme tietoisempia korkealaatuisista kulutustuotteista, ja se on auttanut meitä ratkaisemaan monia asiakkaittemme kulutusta koskevia ongelmia”, Coskunlarin toimitusjohtaja Ömer Coskun kertoo. ”Jos kokemuksemme ja asiantuntemuksemme ei ole riittävää, voimme luottaa siihen, että SSAB auttaa meitä toimittamaan parempaa laatua ja nopeampaa palvelua.” 

Hardox Wearparts

TIETOJA COSKUNLARISTA

•Perustettu 1970
•Kaksi tehdasta Usakissa, Länsi-Turkissa
•Hardox Wearparts -verkoston jäsen vuodesta 2013 asti
•Toimittaa kuluvien osien ratkaisuja asiakkaille, joihin kuuluu turkkilaisia kultakaivoksia, kierrätyslaitoksia, marmorilouhoksia ja keramiikkatehtaita

www.coskunlartorna.com

 

Teksti: Isabelle Kliger


Tämä artikkeli on julkaistu SSAB World -lehden numerossa 2/2017.