CRH Canada

Montrealissa on käynnissä useita isoja infrastruktuuriprojekteja – niin moottoriteitä ja siltoja kuin eritasoliittymiäkin. CRH Canada on johtava rakennusmateriaalien yritys, ja sillä on pitkä historia kaupungin teiden, rakennusten, sairaaloiden ja asuintalojen rakentamisessa. Tämä vuosi ei ole poikkeus, ja Demix Béton, CRH Canadan divisioona, toimittaa betonia moniin projekteihin, muun muassa tärkeään Turcot’n eritasoliittymään, joka yhdistää useita keskeisiä moottoriteitä. CRH Canadan Lasallen-tehdas sijaitsee strategisesti oikealla paikalla ja täyttää näin projektin vaatimukset.

CRH Canada on käyttänyt laitteissaan SSAB:n Hardox-kulutuslevyjä usean vuoden ajan hyvällä menestyksellä.

Noin puolitoista vuotta sitten Lasallen-tehdas alkoi käyttää SSAB:n Duroxite-päällystettä betonimyllyissään suojatakseen niiden varsikokoonpanoa. ”Duroxite-päällysteen ansiosta voimme leikata kappaleet ennalta käsin ja koota ne myllyissä. Näin olemme voineet parantaa tuotantomme tehokkuutta entistä paremmaksi, sillä meidän ei tarvitse vaihtaa teriä niin usein kuin ennen”, sanoo tehdas- ja huoltopäällikkö Nicolas Dussault.

Lasellen-tehtaassa on yhteensä 45 työntekijää, ja suurin vastuu on niillä, jotka kuljettavat sekoitetun betonin koneista 35 autolla. ”Tehdas on kasvanut valtavasti Montrealin kaikkien infrastruktuuriprojektien myötä”, Dussault sanoo.

Lasalle oli aiemmin CRH Canadan satelliittitehdas, joka etupäässä auttoi muita tehtaita tuotantohuippujen aikana. Nyt se on yksi koko yrityksen keskeisimmistä tehtaista. ”Meillä on hyvä draivi päällä, ja kasvumme yhdeksi yrityksen keskeisimmistä tekijöistä motivoi koko henkilöstöä. Olemme myös erittäin ylpeitä tuottamastamme betonista”, Dussault sanoo.

Dussault arvostaa SSAB:n tuotteita, mutta yhtä lailla myös sen asiantuntemusta ja palvelua. ”SSAB:llä on hyvä tekninen tietämys, joten he ymmärtävät haasteet, joita kohtaamme projekteissamme, ja auttavat meitä kehittymään.” Duroxite on tuonut mukanaan paljon säästöjä, joten Dussault voi nyt keskittyä muiden laitteiden parantamiseen SSAB:n kanssa. ”Parannamme nyt kauhojemme terien käyttöikää. Haluamme löytää vaihtoehtoja terien käyttöiän pidentämiseen sen sijaan, että ostaisimme uusia osia toimittajaltamme.”

CRH Canada

Tietoa CRH Canadasta
CRH Canada Group Inc. on Kanadan suurimpia vertikaalisesti integroituneita rakennusmateriaali- ja rakennusyhtiöitä. Yrityksessä on 3 000 työntekijää, jotka valmistavat sementtiä, aggregaatteja ja valmisbetonia sekä tarjoavat rakennuspalveluja moniin Kanadan suurimpiin infrastruktuuriprojekteihin. 
CRH Canada Group Inc. kuuluu CRH plc. -yhtiöön. Yhtiössä on yhteensä 90 000 työntekijää 31 maassa ympäri maailman. 

Teksti Anne Margrethe Mannerfelt

Tämä artikkeli on julkaistu SSAB World -lehden numerossa 1/2017.