Ernsts Express

Viime vuosikymmenen aikana Ernsts Express on monissa projekteissa parantanut konttejaan erikoislujalla teräksellä tarkoituksenaan pienentää painoa ja pidentää käyttöikää. Viimeisin projekti koski yrityksen 35 kuutiometrin vaihtolavoja, joissa käytetään nyt SSAB:n Hardox 450 -terästä aiemman 355 MPa:n vakioteräksen sijaan.

Christer Steingruber on Ernsts Expressin hallituksen puheenjohtaja ja yrityksen perustajan Ernst Steingruberin poika. Hän myöntää olevansa vaikuttunut saavutetusta painonvähennyksestä. 

”Hardox-teräksen käyttö vaihtolavoissamme pienensi jokaisen kontin painoa 700 kiloa. Kolmesta kontista koostuvan rekan painonvähennys – ja samalla hyötykuorman kasvu – on 2 100 kiloa”, hän sanoo. 

Näin hyötykuorma on suurempi matkaa kohden ja tyhjän ajoneuvon polttoainekulutus pienempi. Myös sivujen jäykisteet on poistettu, mikä vähentää tuulivastusta ja on osaltaan pienentänyt polttoainekulutusta.

”Laskelmamme osoittavat, että SSAB EcoUpgraded säästää Ernsts Expressin vaihtolavoissa yli 100 tonnia hiilidioksidia kolmesta kontista koostuvan rekan elinkaaren aikana”, lisää SSAB:n ympäristösuhteiden johtaja Jonas Larsson. ”Pääsyynä on pienempi polttoainekulutus – niinkin paljon kuin 35 000 litraa 12 vuoden aikana – ja toinen tekijä on konttien valmistukseen tarvittavan teräksen pienempi määrä.” 

Ernsts Expressin toimitusjohtajan Roger Blomin mukaan yrityksen ympäristöystävällinen maine on hyväksi myös liiketoiminnalle.

”Kohtaamme tiukempia ympäristövaatimuksia niin lainsäädännön puolelta kuin asiakkailta saamissamme tarjouspyynnöissäkin. SSAB EcoUpgraded -konseptin ansiosta voimme parantaa tarjoustamme käyttäen ympäristöargumentteja”, hän sanoo ja haluaa kannustaa myös muita yrityksiä osallistumaan SSAB EcoUpgraded -ohjelmaan.

”Ohjelmaan osallistuvilla ei ole mitään menetettävää. SSAB:ltä saa kaiken tarvittavan tuen sekä myyntiargumentit ja tiedot, joilla hiilidioksidisäästöt voi todistaa”, Blom kertoo lopuksi.

Ernsts Express
Ernsts Express on yksityisomistuksessa oleva ruotsalainen kuljetusyritys, joka on harjoittanut liiketoimintaa yli 60 vuotta. Yritys on perustettu 1955 Avestassa Tukholman pohjoispuolella, ja se on noussut yhden miehen toimijasta Ruotsin 10 isoimman kuljetusyrityksen joukkoon. Sillä on tällä hetkellä noin 160 työntekijää ja yli 100 raskasta ajoneuvoa. Yritys on ylpeä ympäristöystävällisestä imagostaan ja etsii jatkuvasti uusia keinoja kapasiteetin suurentamiseen, tehokkuuden parantamiseen ja ympäristövaikutusten pienentämiseen.

Teksti: Isabelle Kliger
Valokuva: Henrik Hansson