Yli 30 vuoden kokemuksellaan kuljetus- ja hyötyajoneuvojen alalta Montracon tarjoaa yhden laajimmista perävaunujen valikoimista Euroopan markkinoilla. Yritys on ylpeä tuotantonsa joustavuudesta ja kyvystään sovittaa tuotteensa markkinoiden vaatimusten mukaan.

Montracon on ollut SSAB:n asiakas vuodesta 2012 lähtien ja alkoi käyttää SSAB:n Shape-valmisvalikoimaa 2014. 

Montracon osti aiemmin Hardox 450 -teräslevyjä ja Strenx 700 -levyjä kippilavojen ja perävaunujen valmistukseen. Nyt yritys käyttää SSAB:n perävaunujen Shape-asennussarjaa, joka hitsataan yhteen U:n muotoiseksi kippilavaksi.

”Tämä uusi kippilavamalli on haaste alumiinimarkkinoille, sillä siinä kevyen sovelluksen monipuolisuus yhdistyy teräksen lujuuteen ja vahvuuteen. Tuloksena on perävaunu, joka on huomattavasti monikäyttöisempi ja joka pystyy kuljettamaan useammanlaisia kuormia”, selvittää Montraconin tekninen johtaja Shaun Gill.

U:n muotoinen kippilava on ainutlaatuinen yhdistelmä Montraconin perävaunumarkkinoiden tuntemusta ja SSAB:n teräs- ja materiaaliosaamista. SSAB Shape -palvelut antavat opastusta niin tuotantomenetelmiin ja hitsausprosesseihin kuin kuljetukseen liittyvissä kysymyksissä. Montracon valmistaa tuotteen Shape-asennussarjasta, hitsaa sen yhteen ja toimittaa markkinoille.

”Montraconille on arvokasta käyttää SSAB:n palveluja, alan johtavia teräksiä ja brändejä sekä ratkaisuja ja teknistä asiantuntemusta”, Gill sanoo.

”Kun halutaan kevyitä rakenteita ja teräksen tarjoamaa parempaa kestävyyttä, toimialamme haluaa vain yhtä terästä, ja se on Hardox”, hän summaa.

Tietoja Montraconista
Britannian johtavalla perävaunujen valmistajalla on yli 30 vuoden kokemus. Montraconin pääkonttori on Doncasterissa, ja sen laajaa perävaunujen valikoimaa valmistetaan Doncasterissa ja Market Weightonissa, Englannissa sekä Malluskissa, Pohjois-Irlannissa.

3 hyötyä, jotka Montracon SSAB AHSS-teräksestä
Hardox-teräksen parempi kulutuskestävyys vahvistaa kippilavan kestävyyttä ja lujuutta huomattavasti paremmin kuin esimerkiksi alumiinirunko. 
Pienempi paino pienentää polttoaineen kulutusta ja suurentaa hyötykuormaa.
SSAB:n ja Montraconin brändien yhdistäminen tarkoittaa laatua, monipuolisuutta sekä alan johtavaa osaamista ja luotettavuutta.

Teksti: Isabelle Kliger
Valokuva: Montracon