Giorgio Novara 

Torinossa sijaitsevalla Giorgio Novaralla on neljä tehdasta Italiassa, ja se toimittaa kulutusosia maansiirtokoneisiin. Koneita käytetään pääosin louhoksissa ja rakennusteollisuudessa. Yksi Giorgio Novaran myydyimmistä tuotteista on maansiirtokauha, jonka tavallisesti ostaa joko jälleenmyyjä tai loppukäyttäjä, joka haluaa vaihtaa kaivinkoneittensa, pyöräkuormaajiensa tai puskutraktoriensa kauhat.

Giorgio Novaran kauha on valmistettu SSAB:n Hardox 400–600 -teräksistä. Joihinkin kauhoihin on hitsattu myös kolme Hardox 450 -pyörötankoa – innovatiivinen ratkaisu, joka antaa rakenteeseen lisää lujuutta ja kulutuskestävyyttä samalla, kun pyöreä muoto parantaa materiaalin liukumismahdollisuutta. Giorgio Novaran johtaja Ferruccio Novaran mukaan hänen yrityksensä vaihtokauha on yleensä laadultaan parempi kuin koneen alkuperäinen kauha.

”Asiakkaat valitsevat Giorgio Novaran maansiirtokauhan, koska se on valmistettu Hardox-teräksestä, joka on markkinoiden paras”, Novara sanoo. ”Giorgio Novaran kauha tarjoaa huomattavia etuja, koska se on vahvempi ja kevyempi ja sillä on pidempi elinkaari.”

”Nimi Hardox tarkoittaa, että laatu on mukana itsestäänselvyytenä”, hän lisää.

Novara selittää, että Giorgio Novara on kehittänyt kauhan puhtaalta pöydältä vuonna 1995 käyttäen Hardox 400/450 -terästä. Hän sanoo, että materiaalivalinta oli helppo, sillä Hardox pienentää kauhan painoa, mutta myös pidentää sen käyttöikää tehden siitä 20–40 prosenttia kestävämmän verrattuna samantyyppisiin tuotteisiin, jotka on valmistettu muusta materiaalista.

Muutaman viimeisen vuoden aikana Giorgio Navara on toiminut yhä enemmän myös kierrätysmarkkinoilla, joilla se myy SSAB:n Toolox-brändin tuotteita.

”Ostamme aina parhaimman saatavissa olevan materiaalin. Se tarkoittaa, että kun haluamme terästä, ostamme Hardox-terästä SSAB:ltä, koska se on laadultaan paras tuote markkinoilla”, Novara lisää.

Tietoa Giorgio Novarasta
Giorgio Novara on perustettu Torinossa 1958, ja se on Italian johtava koneenosien valmistaja. Yrityksen tuotteet valmistetaan sen Toskanassa, Liguriassa, Emilia Romagnassa ja Sisiliassa sijaitsevissa tehtaissa, ja niitä käyttävät italialaiset laitevalmistajat koko Italiassa, mutta myös Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa – kaivoksissa, rakennustyömailla ja sementtitehtaissa.

Hardox-teräksen edut Giorgio Novaralle
• Tuotteiden elinkaari on kasvanut jopa 40 prosenttia.
• Vankemmat, kestävämmät materiaalit pienentävät huollon tarvetta, mikä pidentää käytettävyysaikaa.
• 20–30 prosenttia pienempi paino parantaa tehokkuutta ja hyötykuormaa.

Teksti: Isabelle Kliger
Valokuva: Giorgio Novara

Tämä artikkeli on julkaistu SSAB World -lehden numerossa 2/2016.