Cargoteciin kuuluva Hiab esittelee maailman ensimmäisen fossiilivapaasta teräksestä valmistetun koukkulaitteen. Hiabin Pavilion P35:ssä on MULTILIFT Ultima -koukkulaite, joka on valmistettu pääosin SSAB:n fossiilivapaasta teräksestä, jolla on samat ominaisuudet kuin perinteisellä teräksellä.

"On hienoa nähdä tämä konkreettinen tulos monien SSAB:n ihmisten kovasta työstä ensimmäisten fossiilivapaan teräksen testierien parissa", sanoo Thomas Hörnfeldt, VP, Sustainable Business. "Olemme askel kerrallaan lähempänä SSAB:n tavoitetta eliminoida suurelta osin kaikki oman toimintamme hiilidioksidipäästöt arviolta noin vuonna 2030."

Vuonna 2026 SSAB:n tavoitteena on tuoda kaupallisia määriä fossiilivapaata terästä markkinoille. Cargotec ja SSAB ovat sopineet strategisesta kumppanuudesta fossiilivapaan teräksen tuomiseksi kuormankäsittelyteollisuudelle.