Martin Pei, SSAB:n teknologiajohtaja, joka edusti SSAB:tä avajaisissa

”Olemme sitoutuneet toimimaan ensimmäisinä (first mover) ja osoittamaan, että on sekä mahdollista että välttämätöntä kehittää täysin fossiilivapaa teräksen arvoketju käytännössä ilman hiilijalanjälkeä. Tulemme olemaan sitoutunut kumppani niille, jotka haluavat luoda fossiilivapaita arvoketjuja ja samalla vahvistamme asiakkaidemme kilpailukykyä. Käytämme myös ostovoimaamme muutoksen kiihdyttämiseen”, sanoo SSAB:n toimitusjohtaja Martin Lindqvist.

First Movers Coalition pyrkii lisäämään tuotteiden, kuten kestävän lentopolttoaineen ja lähes päästöttömän teräksen kysyntää tehdäkseen puhtaista teknologioista kannattavampia. FMC:n perustajajäseniin kuuluu suuria globaaleja yrityksiä, joilla on huomattava ostovoima neljällä niin sanotulla vaikeasti muunnettavalla sektorilla (hard to abate); terästeollisuus, lentoliikenne, kuljetus ja merenkulku.

SSAB on toistaiseksi ainoa teräksenvalmistaja aloitteessa, ja on mm. sitoutunut ostamaan keskiraskaita ja raskaita ajoneuvoja käyttävät kuljetuksensa päästöttöminä vaihtoehtoina vuoteen 2030 mennessä, mikäli sellaisia on tarjolla markkinoilla.

SSAB oli myös yksi niistä yrityksistä, jotka yhdessä Ruotsin pääministeri Stefan Löfvenin kanssa avasivat Ruotsin paviljongin COP26:n toisena päivänä Glasgow'ssa.

”Olemme valmiita kantamaan vastuumme terästuotannon hiilidioksidipäästöjen vähentämisestä. Terästeollisuuden osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on nykyään 7 prosenttia. Tämä ei voi jatkua. Meidän on muututtava”, sanoi Martin Pei, SSAB:n teknologiajohtaja, joka edustaa SSAB:tä avajaisissa.

"Mutta jotta muutos toteutuisi, tarvitsemme rohkeita päätöksiä COP26:ssa. SSAB uskoo, että päästöjen tulee maksaa enemmän. Maailma tarvitsee vahvoja hiilen hinnoitteluinstrumentteja, jotka tukevat siirtymää”, Martin Pei sanoi puhuessaan neuvotteluista vastaaville päättäjille. Tarvitsemme myös poliittisen viitekehyksen, joka luo maailmanlaajuiset tasapuoliset toimintaedellytykset ja tukevat läpimurtoteknologioita kehittäviä ja tietä näyttäviä yrityksiä”, hän lisäsi.

Lue lisää SSAB:n fossiilittomasta teräksestä täältä: https://www.ssab.fi/fossiilivapaa

Lisätietoja:
Mia Widell, Head of Press Relations and Corporate Communications at SSAB, [email protected],
tel +46 76 527 2501

Voit seurata SSAB:n osallistumista COP26:ssa täältä:
https://marketing.business-sweden.se/acton/media/28818/cop26
https://www.ssab.com/Event/COP26