SSAB:llä on CDP:n mukaan teräsyritysten kunnianhimoisimmat päästötavoitteet, sillä yrityksen tavoitteena on olla täysin fossiilivapaa vuonna 2045. SSAB on yksi parhaista muutoksen mukanaan tuomien riskien hallinnassa. Lisäksi SSAB:llä on yksi terästeollisuuden hiilidioksiditehokkaimmista tuotantojärjestelmistä jo nyt. CDP nostaa esille HYBRIT-aloitteen sekä suunnitelmat tehdä teräksentuotannosta fossiilivapaata sulkemalla masuuneja ja siirtymällä käyttämään valokaariuuneja niiden sijasta.

- Tavoitteenamme on poistaa hiilidioksidipäästöt kokonaan. Korvaamalla hiilen ja koksin vedyllä ja fossiilittomalla sähköllä päästöinä syntyy tavallista vettä, SSAB:n tekninen johtaja sekä SSAB:n, LKAB:n ja Vattenfallin yhteisen, fossiilivapaaseen teräksentuotantoon tähtäävän HYBRIT-aloitteen puheenjohtaja Martin Pei sanoo.

- On mukavaa, kun CDP:n kaltainen suuri analyysiyritys on sitä mieltä, että SSAB:llä on parhaat edellytykset maailmassa siirtyä fossiilivapaaseen tuotantoon.